POKAZALI VOJNIČKU RUTINU

FOTO: PRIPADNICI ORUŽANIH SNAGA POKAZALI VJEŽBE PRILAGOĐENE SVAKOME Nasred Trga bana Jelačića s građanima dizali utege, radili čučnjeve...

Pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovali su u četvrtak u finalu sportsko-edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska" koji se održao na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
 Ronald Gorsic / CROPIX
 

Pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovali su u četvrtak u finalu sportsko-edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska" koji se održao na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

"Aktivna Hrvatska" održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar-Kitarović, a riječ je o projektu koji edukacijom i primjerom nastoji pokazati važnost redovite tjelovježbe i pravilne prehrane te okuplja stručnjake iz područja kineziologije, nutricionizma i medicine te mnoge osobe iz sportskoga i javnog života.

Prije finalnog treninga koji je vodio tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga RH prvi put su vježbačima i građanima pokazali 15-minutni prikaz elemenata treninga koji je inače sastavni dio njihove vojničke rutine.

"Pripadnici Oružanih snaga oduvijek su imali izrazito visoku tjelesnu spremnost. Međutim, ove vježbe koje smo prikazali prilagođene su svakome, neovisno o fizičkoj spremi, spolu i dobi. Važno je naglasiti kako su ove vježbe dobre i korisne i za one koji prolaze kroz programe rehabilitacije", rekao je stožerni narednik Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga RH Dalibor Delić. Tom je prigodom posebice zahvalio zapovjedniku PZB-a brigadiru Elvisu Burčulu na velikoj potpori.

U šesteročlanom timu koji je ove godine sudjelovao u projektu "Aktivna Hrvatska", osim stožernog narednika Dalibora Delića, bili su i poručnica Ana-Marija Kovačić, nadnarednik Ivica Babić, narednik Dubravko Kekelj, nadnarednik Vjekoslav Krištić i narednik Ivica Viduka.

Počasno-zaštitna bojna pristožerna je postrojba Glavnog stožera Oružanih snaga RH osnovana 2000. godine, a zadaća joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji te osiguranje za potrebe državnog vrha, Ureda predsjednice RH, Vlade RH te Ministarstva obrane.

Sportsko-edukativni projekt "Aktivna Hrvatska" je nacionalni sportsko-edukativni projekt koji se održava petu godinu zaredom pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport. U sklopu projekta održavaju se zajednički treninzi i edukativni program u gradovima diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:13