AKTIVNA HRVATSKA

Trening na otvorenom: Renata Sopek, Robert Seligman i Drago Pezić vježbali s Osječanima

Aktivna Hrvatska u Osijeku
 Kresimir Strahonja
Trening na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, odradilo je više od 50 Osječana svih generacija

Stručnjaci iz tima Aktivne Hrvatske iz Osijeka podsjećaju koliko je redovna tjelesna aktivnost važna naročito u doba pandemije. Trening na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, odradilo je više od 50 Osječana svih generacija.

Trening je vodio kineziolog Drago Pezić uz tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u kojem su bili Iva Lončar, Karlo Kligl i Luka Šuker. Program je vodila ambasadorica Renata Sopek.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner je HEP.

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja

„Pozivam sve građane da iskoriste dobro vrijeme koje ćemo imati iduća dva mjeseca kako bi redovno vježbali na otvorenom. Naročito u doba pandemije koronavirusa itekako je važno brinuti o vlastitom zdravlju i raditi na jačanju imuniteta. Stručni tim Kineziološkog fakulteta na raspolaganju je za savjete svim građanima preko društvenih platformi ili web stranice Aktivne Hrvatske!“ – izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja

Podršku vježbačima u Osijeku su dali hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman, košarkaši KK Vrijednosnice Osijek, Darko Dumančić iz Grada Osijeka uz čiju se pomoć održao trening te zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Radić koji je istaknuo: „Aktivna Hrvatska se treći puta održava u Osijeku. Drago mi je da je projekt prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta. Trebamo paziti na svoje zdravlje, a u se Osijeku tražila prostirka više. Ima svih dobnih skupina, oba spola, ljudi su se unatoč sparnom vremenu navježbali!“

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja

„Kao hrvatskom reprezentativcu drago mi je da se u mom Osijeku održavaju ovakvi projekti koji potiču na bavljenje sportom. U doba korone naročito je važno baviti se tjelesnom aktivnošću koja je sad prebačena na otvoreno. Kad god imate vremena izađite šetajte ili izaberite neki sport koji vam odgovara!“ – izjavio je gimnastičar Robert Seligman.

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja

Vježbači su u Osijeku dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma te Falkensteiner resort Punta Skala i Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja

„Bilo je pravo zadovoljstvo vježbati s Osječanima. Čestitam svima, velika vrućina nije idealna za trening, no nastojali smo dobro aktivirati cijelo tijelo i potaknuti građane da i nakon ovoga redovno vježbaju svakog dana!“ – izjavio je trener Drago Pezić.

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja

Radionica Mentalnog treninga održat će se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u subotu, 5. rujna u 10 sati. Za radionicu kao i za ostale treninge možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

image
Aktivna Hrvatska u Osijeku
Kresimir Strahonja
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:37