Iako je danas gotovo trend biti ekološki osviješten i voditi brigu o svome zdravlju, a to znači i prehrani, prehrambeni proizvodi s oznakom organski još uvijek većini nisu prvi izbor. Uzrok tome je njihova nešto, a ponekad i prilično, viša cijena na našem tržištu, ali i nepraktičnost jer po takve proizvode obično treba odlaziti u specijalizirane trgovine. No, glavni uzrok vjerojatno je ipak nedovoljna educiranost o tome koliko nam razne kemikalije iz konvencionalnih namirnica štete, unatoč tome što su u njima prisutne “samo” u dopuštenim količanama, kao i o tome što zapravo znači zdrava hrana i kako je prepoznati u cijeloj zbrci pojmova i oznaka “bio”, “eko” ili “organsko”. Odgovore na sve nedoumice oko organske hrane potražili smo od direktorice Biovege i stručnjakinje za zdravu prehra...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....