Fast food, ili brza ulična hrana, ovakav udarac u Europi nije doživjela još od prvih otkrića kravljeg ludila 1995. i strmoglavog pada prodaje govedine i hamburgera zbog straha od zaražena mesa. Tadašnja panika zbog govedine proširila se cijelim svijetom, a ova se, zasad, odigrava na prostoru EU, gdje je Odbor za zdravlje Europskog parlamenta krajem studenoga počeo rasprave o štetnosti kebaba.
Taj orijentalni specijalitet, pripremljen od nekoliko vrsta mesa i pečen na posebnom okomitom ražnju, došao je u središte rasprava o zdravstvenoj štetnosti zbog fosfata koji se dodaju kako bi to meso na okomitom štapu ostalo na okupu. Fosfati, soli fosforne kiseline, često služe kao aditivi u prehrambenim proizvodima jer dobro vežu proteine, masti i škrob, zadržavaju vlagu i održavaju konzi...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....