TEŠKA BORBA

ŽIVOTNA DRAMA NAJDEBLJE ŽENE NA SVIJETU: Doktori su je prevarili, i dalje ima 500 kg, lažu da je zbog operacije izgubila 250, zdravlje joj je ugroženo

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2017. u 19:27

SAIFEE HOSPITAL

Sestra Eman Abd El Aty, Egipćanke koja se smatra najdebljom ženom na svijetu, optužila je doktore da su lagali o njezinom gubitku kilograma nakon operacije u Indiji.

Naime, Eman se podvrgnula operaciji u bolnici Saifee u Mumbaiju, a prošlog tjedna doktori su kazali kako je izgubila čak 250 kilograma, čime je doslovce prepolovila svoju kilažu.

No, njezina sestra Shaimaa Selim tvrdi kako to nije istina i dodaje da joj je zdravlje ugroženo i da je možda imala moždani udar. Te optužbe bolnica je oštro odbacila.

Svađa je započela u ponedjeljak kada je Selim objavila kratki video na društvenim mrežama u kojem naglašava kako njezina sestra ne može govoriti niti se kretati te kako nije uopće izgubila toliko kilograma koliko iz bolnice tvrde.

U utorak je za BBC kazala kako bolnica laže o gubitku kilograma.

- Dr. Muffazal Lakdawala koji je vodio operaciju je nije izvagao prije i poslije. Ako ima ikakav dokaz o njezinom gubitku kilograma, neka nam pokaže snimku moje sestre prije i poslije. Razina kisika nije normalna u njezinom organizmu te mora nositi masku s kisikom gotovo čitavo vrijeme. Također od njezinog nosa do trbuha vodi cjevčica jer ne može dobro ni jesti ni piti na usta - kazala je.

No glasnogovornik bolnice kazao je za BBC da su Abd El Aty izvagali ponovno u ponedjeljak i da sada ima 172 kilograma.

Dr. Lakdawala također je oštro odbacio optužbe putem Twittera.

 

Eman Abd El Aty doživjela je moždani udar kad je imala 11 godina, a zbog kilograma nije mogla izaći iz svog doma punih 25 godina.

U siječnju je helikopterom prevezena u bolnicu gdje je u ožujku podvrgnuta operaciji želuca, a iz bolnice tvrde kako Abd El Aty sada može stati u invalidska kolica i sjediti duži period. Objavili su i njezinu fotografiju nakon operacije.

Njezina sestra Selim je nesretna jer liječnici vjeruju kako je tretman još malo gotov i kako bi uskoro mogla biti puštena kući.

Operacija želuca posljednja je opcija kada se radi o skidanju kilograma i koristi se uglavnom kod gojaznih ljudi koji imaju indeks tjelesne mase veći od 40.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo