BIJEG S DNA

FOTO: BIVŠA NARKOMANKA U SAMO DVIJE GODINE DOŽIVJELA NEVJEROJATNU TRANSFORMACIJU Otkrila kakav je trnovit put prošla

Jamee Valet snimljena 2017. godine i fotografija iz rujna 2019. godine
 / FACEBOOK
 

Bivša ovisnica o metamfetaminima i heroinu Jamee Valet (25) iz američkog grada Sweet Home u saveznoj državi Oregon u utorak je na Facebooku podijelila inspirativne "prije i poslije" fotografije na kojima se može vidjeti njezina dramatična transformacija, piše Daily Mail.

Valet je fotografije podijelila na Facebook stranici Dnevnik ovisnika (eng. The Addict's Diary) kako bi proslavila stjecanje srednjoškolske diplome.

"Moje ime je Jamee i bivša sam ovisnica o heroinu i metamfetaminima. Razlika između ove dvije fotografije je dvije godine. Bolja verzija snimljena je prije nekoliko mjeseci kada sam dobila svoju srednjoškolsku diplomu! Oporavak je moguć!", napisala je Valet na Facebooku.

Djevojka je otkrila da je lijeva fotografija snimljena 2017. godine.

Valet je u razgovoru za Daily Mail rekla da je fotografiju iz 2017. godine snimila kako bi se motivirala na oporavak. "Volim tiskati prištiće i to je bilo nešto što sam radila dok sam uzimala metamfetamine. Baš sam opsjednuta. Bila sam cijelu noć sjedila u svom autu i čekala da se nađem s nekim da nabavim drogu. Ostala sam poslije tamo i tiskala prištiće u retrovizoru. Bilo je jutro i shvatila sam da sam tamo sjedila dosta dugo", pojasnila je.

Amerikanka je drogu počela uzimati s 13 godina. Prvo je imala iskustvo s marihuanom. "Djetinjstvo mi je bilo dosta teško. Drogu, seks i alkohol koristila sam kako bi pobjegla od stvarnosti", rekla je Valet. "S 15 sam se godina počela viđati s dečkom koji me navukao na tablete protiv bolova. On me naučio kako da ih zdrobim i ušmrčem. To me ubrzo preuzelo i opijati su postali moj najbolji prijatelj", dodala je Valet.

Valet je otkrila da je sa 17 godina napustila školu te da su je jedne noći silovala dva muškarca dok je bila pijana. Dva mjeseca poslije toga počela je uzimati heroin i metamfetamine. "Silovanja su me traumatizirala i bila sam depresivna. Prva stvar koju sam napravila kada sam izašla iz kuće bila je sastanak s nekim tipom koji mi je nudio drogu", rekla je i dodala da je s njim otišla u njegov dom gdje ju je cijelu noć "šopao" drogama. "Nisam poznavala nikakve granice. Sjećam se da bih povratila, uzela još, opet povratila i opet uzela još. Pravila sam budalu od sebe. Kući me poslao nakon četiri dana. Trebala su mi dva tjedna da se oporavim. No, kada sam se oporavila otišla sam po još."

Valet je nakon toga drogu uzimala svaki dan te je počela krasti kako bi plaćala drogu. Prvi su je puta uhitili kada je imala 19 godina.

Amerikanka je rekla da se u zatvoru pokušala objesiti. "Samoubojstvo je bilo moja prilika za bijeg. U zatvoru nisam imala drogu da se otupim i moja su me djela sustigla", rekla je i dodala da se pokušala objesiti uz pomoć plahte. Preživjela je samo zato što se njezina cimerica u ćeliju vratila prije nego što je trebala. Hitna pomoć je pozvana te ju je zatekla bez bila. Liječnici su je reanimirali, međutim Valet je pala u komu u kojoj je provela dva dana. Kada se probudila, svojoj je majci obećala da se više neće drogirati.

"Nakon toga sam otišla muškarcu s kojim sa se seksala za novac i vratila se ovisničkom životu", rekla je Valet. Amerikanka je uhićena šest puta.

Kao 19-godišnjakinja završila je na uvjetnoj kazni te je uspjela trijezna ostati devet mjeseci. "Bila sam relativno uspješna u tome, ali me nešto grizlo i govorilo mi da nisam gotova", rekla je Valet.

Amerikanka, međutim, nije izdržala već je opet počela uzimati drogu. Valet je potom završila na odvikavanju koje je trajalo godinu dana. Tada je upoznala svog trenutnog dečka Jakea.

Valetina sreća nije dugo trajala. Amerikanka je ostala trudna s Jakeom, međutim pobacila je što ju je ponovno otjeralo u ralje droge. "Priuštila sam mu pravi pakao. Krala sam od njega", rekla je.

Jake je nije napustio. Par je poslije toga potražio pomoć od njegovih roditelja. Valet je naglo prestala uzimati drogu, a Jakeova se majka za nju brinula poslije toga. Nakon 90 dana programa za odvikavanje, Valet se oporavila.

Premda je Valet ponovno pobacila i nakratko opet uzimala drogu, ozbiljnijih problema više nije imala.

Amerikanka danas radi u jednoj građevinskoj tvrtki, međutim želi biti estetičarka.

Valet kaže da radi na obnavljanju odnosa sa svojom obitelji od kojih je krala novce i predmete kako bi financirala svoju ovisnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:52