NOVI ŽIVOT

SIROVA ISPOVIJEST OVISNICE O SEKSU KOJA BAŠ NIŠTA NE SKRIVA 'Spavala sam s nekoliko muškaraca tjedno čak i ako mi se nije dalo, bila sam bespomoćna'

 Instagram
 

‘Seks kontrolira mene i moj život. Dozvoljavam mu, ali bojim se da će me jednog dana uništiti. Ovisnost mi nagriza dušu. Nikad nije zadovoljna, uvijek traži još. Sve što napravim, svaka moja aktivnost motivirana je ljubavlju prema seksu.’

Te je riječi zapisala Laurie Jade Woodruff, žena iz Derbyshirea u Engleskoj, koja se oslobodila srama i stigme te dokumentirala svoju borbu s ovisnošću o seksu koja joj je preuzela život. Zapise je objavila u knjizi ‘Dnevnik ovisnice o seksu’ koja je izašla ovog Valentinova.

Tridesetgodišnja majka, koja je do prije godinu dana spavala s nekoliko stranaca tjedno, u knjizi je opisala najteže unutarnje bitke, psihološke igrice i sve ono što proživljava ovisnica o seksu u današnjem društvu. O ovisnosti o seksu kod žena još se uvijek ne zna puno i dijagnozu je teško postaviti pa se Laurie nada da ovisnici mogu učiti iz njezine iskrene i sirove ispovijesti, piše Derbyshire Times. Laurie iz Wingerwortha piše:

‘Otvorena sam i slobodoumna osoba koja vjeruje da je želja za seksom zdrava, sve dok se ne razvije u potpunu ovisnost… Kao što netko postane potpuno ovisan o drogama i alkoholu. I ovu bi ovisnost trebalo jednako ozbiljno shvatiti. Kao i ostale vrste ovisnosti, moja uzrok ima u teškom djetinjstvu i sa sigurnošću mogu reći da mi je lako mogla uništiti život.

Stavljala sam seks ispred svega - karijere, prijatelja, zdravlja. Nije bilo trenutka u danu kad mi nije bio na pameti. Ovisnost o seksu manifestira se na razne načine. Što se mene tiče, ja sam tražila potencijalno opasne susrete i uletavala u podjednako destruktivne veze svaki put iznova.

Nakon izlaska sam odlazila u klubove i bordele samo zato jer mi je silno trebao seks. Bivši me jednom odveo na veliki seks tulum u Liverpoolu gdje me gledao kako se seksam sa šestoricom odjednom. Spavala sam s nekoliko muškaraca tjedno čak i ako mi se nije dalo. Bila sam bespomoćna i nisam mogla kontrolirati svoje želje, a seksu bi se okrenula da se utješim. Mislim da me privlačilo uzbuđenje povezanosti. Nepoznate muškarce upoznavala sam preko Instagrama. Slali su mi komplimente kroz poruke, a onda bi se našli za seks. Nikad nisam koristila aplikacije za spajanje parova, nije bilo potrebe.'

Oči joj je otvorio tek sin Henry. Pomoć je potražila kad je shvatila da bi takvo riskantno ponašanje moglo imati velike posljedice na njega. Laurie je cijelo vrijeme uspona i padova borbe s ovisnošću vodila dnevnik koji je i osnova njezine knjige. Sad je na sigurnom putu prema konačnom oporavku, meditira, ima periode bez seksa, no najvažnije od svega - prihvatila je sebe.

‘Ja sam seksualna osoba, uvijek sam bila i uvijek ću biti, i nije me sram toga. No, našla sam način kako kanalizirati pretjeranu seksualnu energiju i usmjeriti je na druge stvari, poput karijere. Ovisnost me kontrolirala, a sad ja kontroliram ovisnost’, rekla je Laurie.

Kaže da ne može izbrojati s koliko je muškaraca spavala, ali vjeruje da ih je bilo između 100 i 200. Nevinost je izgubila sa 12 godina, a već iduće godine je ušla u malo ozbiljniju vezu. U seksualnom smislu, privlačili su je i muškarci i žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 03:33