NAPUŠTENI RAJ

FOTO, VIDEO: NJEMAČKI HIPI OKUPIRAO VILU BORISA BECKERA NA MALLORCI Bivši stolar uselio s prijateljima: 'Ako dođe policija, mi ćemo iseliti'

 Facebook / Profimedia, TEMP Sipa Press
 

Bivša teniska legenda Boris Becker prije godinu dana je proglasio bankrot, a jednu od svojih nekretnina na španjolskom otoku Mallorca u potpunosti je napustio i zanemario. Zato je predivnu vilu sad nastanio njemački hipi, nudist i guru Georg Berres koji kaže da je otkrio tko je vlasnik tek nakon što su se prošli tjedan ondje nacrtali njemački mediji.

Berres kaže da će praznoj 13 milijuna funti (oko 110 milijuna kuna) vrijednoj vili nedaleko od mjestašca Arta na sjeveroistoku otoka udahnuti novi život, te tvrdi da je već počupao podivljalu travu i pokupio smeće na posjedu zajedno sa svojim hipi prijateljima.

44-godišnji bivši stolar uselio je u kuću s nekolicinom prijatelja i na YouTubeu je podijelio nekoliko videa kako tumara napuštenim posjedom, piše Daily Mail. ‘Kao da nitko nije volio ovo mjesto. Kako je došlo do ovoga, pitam se, da je mjesto poput ovog dom osama, guštrima i paukovima. Nešto se dogodilo. Netko je poslušao pogrešan savjet’, rekao je Berres u jednom videu.

55-godišnji bivši pobjednik Wimbledona proglasio je bankrot u lipnju prošle godine zbog duga od 3,3 milijuna funti (gotovo 28 milijuna kuna) i napustio španjolsko imanje. Berres je njemačkim medijima rekao da će napustiti mjesto ako dođe policija i zatraži od njega da se makne, premda se do danas nitko nije požalio.

Becker je vilu kupio 1995. i pokušao je prodati 2007., no nitko mu nije bio spreman dati 15 milijuna eura, koliko je tražio za nju. Lokalno stanovništvo je prošle godine za medije reklo da Beckera ondje nisu vidjeli godinama. Prije četiri godine nekretnina mu je skoro oduzeta jer je bio dužan za održavanje i režije.

Berres je pak na Mallorcu doselio prije četiri godine i živio je na nekoliko napštenih posjeda, a njemačkim je medijima rekao da ima velike planove za ovu nekretninu: ‘To bi moglo biti mjesto za sastanke, voljeli bismo zasaditi povrće, održavati seminare o obnovljivim izvorima energije i drugim temama koje zanimaju ljude.’

Ranije je već rekao da on i njegovi prijatelji ne preuzimaju tuđe posjede, ne polažu nikakvo pravo na njih, već im je samo stalo do toga da žive besplatno, a onda naprave nešto korisno zauzvrat. Pokrenuli su i inicijativu davanja novog života napuštenim mjestima.

Nekad najbolji tenisač svijeta još je prošle godine rekao da neće biti nikakvih problema s podmirenjem njegovih dugova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:58