SLAVNI TENISAČ

BORIS BECKER PRONAŠAO NAČIN DA IZBJEGNE PLAĆANJE DUGOVA? 'Niti jedna tužba više neće proći'

 
 Profimedia, Face To Face A

Bivša teniska legenda Boris Becker poziva se na diplomatski imunitet kako bi izbjegao novu tužbu zbog dugova.

Beckerovi odvjetnici poručuju da ga status diplomata, za kojeg ga je imenovala Srednjoafrička Republika, štiti od svih pravnih tužbi.

Jedan je od najboljih tenisača svih vremena i bivši broj 1 na ATP ljestvici, lošim se ulaganjima doveo do toga da je dužan milijune. Prošle godine i službeno je bankrotirao i tada je objavljeno da privatnoj banci Arbuthnot Latham duguje čak 61 milijun dolara. Trenutačno ga se progoni za "daljnja dugovanja", a u međuvremenu su mu bili zablokirali imovinu, pa čak i trofeje koje je osvojio u plodnoj karijeri. Morao je prodati i tri trofeja iz osvojenih Wimbledona.

Srednjoafrička Republika ga je u travnju ove godine učinila 'sportskim i kulturnim suradnikom EU', zbog čega njegov odvjetnički tim sad tvrdi da je zaštićen od svih legalnih procedura iz bilo koje zemlje, dokle god nosi status prepoznatljivog diplomatskog predstavnika.

Becker je ranije kazao da je procedura protiv njega nepravedna i da se vodi neopravdano, kao i to da mu je proglašavanje bankrota nanijelo puno štete. Kaže i da se poziva na diplomatski imunitet "da bi ova farsa završila".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:10