LIJEČNIČKA POGREŠKA

ISPOVIJEST ŽENE KOJU SU LEĐA BEZ PRESTANKA BOLJELA 14 GODINA NAKON POROĐAJA 'Tek sam nakon CT-a doznala da je u meni strano tijelo...'

 Pixabay

Majka šestero djece koja je nakon porođaja čak 14 godina trpjela strašne bolove u leđima, otkrila je da joj je u kralježnici ostao komad igle kroz koju je dobila epidulalnu anesteziju, piše Daily Mail.

Amy Bright (41) carskim je rezom rodila svojeg šestog, najmlađeg sina Jacoba, u bolnici u Jacksonvilleu na Floridi 2003. godine. Dva mjeseca kasnije počela je osjećati bol u leđima, no tome nije pridavala veću pozornost jer je to nakon epiduralne relativno česta pojava. No, bol nije prestajala više od deset godina.

Tek prošle godine obavila je CT pregled i otkrila tri centimetra dug vršak igle zaboden u kralježnicu.

Igla je navodno pukla prilikom epiduralne anestezije tijekom porođaja te prouzročila oštećenje živaca zbog čega je osjećala bol i imala problema s lijevom nogom.

Bright i njezin odvjetnik Sean Cronin tvrde da su u bolnici morali biti svjesni činjenice da je komad igle zaostao u njezinim leđima, no bili su nemarni i iglu nisu uklonili na vrijeme.

No, uklanjanje igle sada, nakon toliko vremena, moglo bi prouzročiti paralizu. S druge strane, niti ostavljanje igle u kralježnici nije rješenje i moglo bi uzrokovati još zdravstvenih problema.

U odštetnom zahtjevu Bright tuži bolnicu za milijun dolara. Ona je već 15. osoba koja je tužila ovu bolnicu zbog nemara od 2005. godine.

- Svaki put kad se pomaknem, kad hodam, kad sjednem, kad legnem - igla se pomakne unutar moje kralježnice na kojoj je zamjetan i ožiljak, kaže Bright.

Kako bi se nosila s boli, liječnici joj godinama propisuju lijekove protiv bolova. U prvo vrijeme su mislili da se radi o išijasu jer su se osim bolnih leđa javljali i simptomi poput utrnute i bolne noge.

Kad je napokon otkriven pravi razlog boli, Bright kaže da je bila uplašena i ljuta. Kaže da su liječnici morali primijetiti da se igla odlomila jer prilikom vađenja iz kralježnice više nije bila onoliko duga kao na početku.

- Vjerojatno ću završiti u invalidskim kolicima. Paranoična sam i uplašena, kaže Bright.

Ostalih 14 tužbi završile su nagodbom u kojoj su pacijenti dobili oko milijun dolara. Najveću odštetu od 40 milijuna dolara bolnica je isplatila roditeljima dvogodišnjaka koji je zadobio ozljede mozga jer su liječnici predugo čekali na izvođenje carskog reza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:43