MELITA I HRVOJE HRENGEK

NAJLJEPŠA VIJEST IZNENADILA POZNATI TV PAR Nakon 16 godina braka svakodnevno jedno drugom ponavljamo: 'Bit ćemo roditelji!'

Hrvoje i Melita Hrengek
 Biljana Gaurina / CROPIX

- Kada mi je liječnik potvrdio da sam u drugom stanju, od sreće sam se rasplakala. Izmiješale su mi se emocije sreće, uzbuđenja, brige, kroz glavu su mi prolazila brojna pitanja...

16 godina braka

Tog dana, kada sam doznala da ću prvi put postati mama, bila sam sama u Zagrebu jer je moj suprug Hrvoje bio na poslovnom putu u Splitu. Čim sam od liječnika došla kući, nazvala sam ga i rekla: 'Hrvoje, postat ćeš tata!' On je dugo šutio, a onda je odgovorio: 'To je nešto najljepše što mi je ikad itko rekao' - otkriva Melita Hrengek (41), jedna od najboljih televizijskih voditeljica mlađe generacije koja posljednjih godina radi u HRT-ovim Komunikacijama. Njezin suprug, Hrvoje Hrengek (47), voditelj i urednik u Sportskom programu HRT-a, i ona roditelji će prvi put postati potkraj godine.

- Naš dječak na svijet dolazi u mjesecu darivanja, a njegovo rođenje bit će nam najljepši dar u životu. Rodit ću u Zagrebu, a termin porođaja je početkom prosinca. Hrvoje i ja već smo odabrali ime za našeg sina, ali smo odlučili da to zasad čuvamo za sebe. Samo neka sve bude u redu... - napominje Melita, koja je s Hrvojem u braku od 2001. godine. Poznaju se već osamnaest godina, a rođenu Vukovarku Hrvoje je zaprosio u Veroni, na poznatom Julijinu balkonu.

U prosincu Melita i Hrvoje godinama su priželjkivali da njihova mala obitelj dobije i trećeg člana, a sada, kada se to i dogodilo, vijest o bebi ipak ih je, ne kriju, pomalo i iznenadila.

- Gotovo svakodnevno jedno drugom ponavljamo da ćemo postati roditelji. Sasvim smo u tom doživljaju - smije se Melita.

Hrvoje i ona još nisu počeli kupovati potrepštine za svoju bebicu.

- Ima za to još vremena. Sada ćemo si prvo priuštiti kraći godišnji odmor. Namjerno nismo za ljetovanje odabrali srpanj ili kolovoz jer ja kao buduća mama slijepo slušam sve što mi liječnici kažu pa sam poslušala i savjet da se klonim velikih vrućina. Umjesto toga, nas dvoje, odnosno troje (smijeh), odmarat ćemo se u rujnu, na Kvarneru. Nakon povratka u Zagreb posvetit ćemo se kupnji svih sitnica koje će nam trebati za našu bebu - nastavlja Melita koja je, kažu njezini prijatelji, doslovno procvala otkako je u drugom stanju.

Slavonka

- Da pokucam o drvo, doista sjajno podnosim trudnoću. Nisam imala mučnine, nemam ni nekih posebnih zahtjeva po pitanju prehrane. Nastojim jesti zdravu hranu, a preferiram sezonsko povrće i voće. Naravno, poput prave Slavonke pojedem i nešto konkretnije, ali i to je dio zdrave prehrane. Pijem puno vode i sokova, a rekreiram se šetajući zelenim Maksimirom. Hrvoje i ja u šetnju odlazimo najčešće predvečer, kada vrućina popusti - kaže Melita koja se iznimno veseli ulozi majke.

- Svojeg dječaka odgajat ću onako kako su mene odgajali moji roditelji, u dobroti i poštenju - govori Slavonka, koja odbrojava dane do početka prosinca, kada će u naručju prvi put držati sina.

- Kažu mi da je najljepši osjećaj na svijetu kada svoje dijete prvi put uzmeš u ruke. Jedva čekam da i ja to osjetim - govori Melita Hrengek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:56