MILJENICA TABLOIDA

PREMINULA STARLETA PRIJE TRI GODINE OTKRILA JE VELIKU TRAUMU 'Znala sam da će mi srce stati. Dopuzala sam do telefona i probudila se u bolnici'

 Screenshot / YouTube

Smrt 45-godišnje Tare Palmer-Tomkinson, jedne od prvih starleta i pripadnice visokog britanskog društva, šokirala je javnost. Tara je pronađena mrtva u svom stanu u londonskom Kensingtonu, a službeno se uzrok smrti još ne zna. Dobro su poznati njezini višegodišnji problemi s ovisnosti o drogama, a prije godinu dana dijagnosticiran joj je tumor na mozgu.

Prije tri godine gostovala je u showu Jeremyja Kylea gdje je kroz suze otkrila kako se jednom prilikom srušila zbog predoziranja, pišu britanski mediji.

Tara se godinama borila s ovisnošću o kokainu i jednom je nakon cjelonoćnog tulumarenja osjetila kako će joj stati srce. ‘Sjećam se da sam mjerila otkucaje srca jer sam znala da će stati. Sjećam se da mi je telefon bio blizu, dopuzala sam do njega, okrenula broj i probudila se u bolnici. Sjećam se da sam se molila. Znala sam da mi nešto nije u redu sa srcem’, rekla je.

Nakon toga je priznala da joj je droga uzrokovala psihozu te da više nije bila svoja. Roditelji su joj omogućili liječenje u Arizoni koje je stajalo 35.000 funti (oko 300.000 kuna), a kad se vratila, obećala je da više nikad neće prići blizu droge. Tada je rekla i da joj je dosta tulumarenja te da radije ostaje kod kuće jer ima problema s tjeskobom.

‘Postala sam strašno tjeskobna, ove sam godine izašla u društvo samo tri puta. Više ne izlazim na javna događanja. Posljednje dvije godine nisam radila. Psihijatru odlazim svaki tjedan posljednjih devet, deset godina života’, otkrila je Tara.

U galeriji pogledajte Taru kroz godine:

Priznala je da je prije liječenja neko vrijeme konzumirala oko 400 funti (oko 3.500 kuna) vrijednu količinu kokaina dnevno i morala se podvrgnuti operaciji rekonstrukcije nosa 2006. pa ponovno 2011. nakon što ga je posve uništila šmrkanjem.

Tumor na mozgu je izliječila, no manje je poznato bilo da boluje od autoimune bolesti koja uništava pluća i bubrege, ‘jede’ tijelo iznutra. Policija je rekla da njezina smrt nije sumnjiva, no još uvijek nema službenog objašnjenja.

Njezini prijatelji i poznati sumnjaju da se ovisnosti nikad nije riješila u potpunosti te da ju je možda koštala života: ‘Toliko je dugo bila ovisna o drogama da nije znala za drugačiji život. Tara je imala periode kad je bila čista, ali sumnjam da nije posrnula posljednjih pet ili šest godina. Bila je divna i draga osoba koju je ovisnost pojela, nitko je nije mogao spasiti od nje same’, rekla je njezina bliska prijateljica.ž

Pogledajte isječke iz intervjua u showu Jeremyja Kylea:

Navodno ju je upravo autoimuna bolest posljednjih mjeseci potpuno iscrpila, imala je stravične glavobolje i bolove u zglobovima, te je navodno bila već očajna. Oni koji je poznaju kažu da ih ne bi čudilo da je posegnula za jedinim sredstvom za koje je smatrala da joj može pružiti bijeg - drogom. Također se navodno posljednjih tjedana vratila navikama tulumarenja kao prije 20 godina, a život joj je otežavala i rupa koja joj je stvorila na nepcu kao posljedica dugogodišnjeg konzumiranja kokaina.

Ipak, početkom prošle godine se činilo da je stala na noge. Objavila je prvu knjigu, pokrenula modnu kompaniju i dizajnirala kolekciju ženske odjeće.

Kako god bilo, mediji i javnost se slažu da je bila šarmantna i velikodušna, obožavala se zabavljati i ljudi su je voljeli. Doduše, oko nje je uvijek bilo veliko društvo uglavnom zbog slave i novca, no ona se na to nije obazirala.

Intervju u showu Franka Skinnera nakon kojeg je Tara završila na liječenju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:09