'MENI DAN NIKAD NE ZAVRŠAVA'

VIDEO: PROGLAŠENA NAJBOLJA UČITELJICA NA SVIJETU Radi s problematičnim tinejdžerima u izoliranom selu, a za nagradu je dobila čak milijun dolara

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 19.03.2017. u 22:18

Screenshot YouTube

Žena koja radi kao podrška problematičnim tinejdžerima u izoliranoj inuitskoj zajednici u kanadskom Arktiku u nedjelju je proglašena najboljom učiteljicom na svijetu.

Maggie MacDonnell je na ceremoniji u Dubaiju dodijeljena nagrada milijun dolara vrijedna Svjetska nagrada za učitelje za 2017. godinu. MacDonnell je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog postotka zloupotrebe droga u Salluitu, selu koje je dom druge najsjevernije inuitske zajednice u Quebecu, stoji na internetskoj stranici nagrade.

Do Salluita se može stići samo zrakoplovom, a temperature po zimi tamo padaju i do minus 25 stupnjeva Celzija. "Mislim da mi kao učiteljici u malenoj arktičkoj zajednici dan nikad ne završava. Školska vrata mogu se zatvoriti, no odnos s učenicima se nastavlja jer dijelimo istu zajednicu", rekla je nagrađena učiteljica.

Nagradu od milijun dolara uručuje zaklada Varkey sa sjedištem u Londonu pod pokroviteljstvom čelnika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohammedom bin Rashid al-Maktoumom.

 

ELIPSO

Izdvajamo