ZAVODILA GA I NA SATU

Učiteljicu zatekli kako se u polju seksa s 15-godišnjim učenikom, procurile i poruke: ‘Reci mi, što više voliš?‘

Imali ste kontrolu i moć nad njim, a činjenica da ste mu i prijetili vrijedna je svakog prezira, rečeno je na sudu

Kandice Barber izlazi sa suda zajedno s bivšim suprugom

 /Profimedia

Kandice Barber (38), učiteljici koja je 2021. osuđena na šest godina i dva mjeseca zatvora zbog seksa u polju s 15-godišnjim učenikom, doživotno je zabranjen rad u učionici nakon što su mjerodavna nadzorna tijela zaključila kako bi "javnost s punim pravom bila zgrožena kad bi se pedofilka vratila na svoje staro radno mjesto".

Sudac je za majku troje djece rekao kako "zaslužuje sav prijezir" jer je dječaka zavodila fotografijama u toplesu i eksplicitnim porukama dok mu je predavala u školi Princes Risborough u Buckinghamshireu.

Prema pisanju Daily Maila, učiteljica je svoju žrtvu primijetila na sportskom danu škole, nakon čega ga je dodala na Snapchatu kako bi mu mogla slati privatne poruke. U jednoj od njih pitala ga je "voli li više guzicu ili sise" i poslala mu fotografiju na kojoj pozira ležeći na krevetu okružena igračkama za seks.

image

Kandice Barber

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/shutterstock Editorial/profimedia

Barber je dječaku čak i prijetila rekavši mu kako "će ga uništiti" ako ikad išta kaže njezinim šefovima.

No Kandice je na sudu uporno tvrdila da nije pedofilka - štoviše, komisiji za prekršaje čak je poslala pismo u kojem se klela kako je, unatoč osudama, "nevina". Iako učiteljica, u tom pismu uspjela je krivo napisati i riječ "innocence" (nevinost) - ona je, naime, napisala "innocentse".

- Teško ste prekršili djetetovo povjerenje. Iskoristili ste dječaka o kojem ste skrbili i vrbovali ga zbog vlastitog seksualnog zadovoljenja. Imali ste kontrolu i moć nad njim. Osjećao se polaskano zbog komplimenata, a vi ste ga naveli na seks. Kao učiteljica, imali ste autoritet nad 15-godišnjakom, a činjenica da ste mu i prijetili vrijedna je svakog prezira - rečeno je na sudu.

Kandice Barber u međuvremenu se rastala od supruga Daniela, koji je bio uz nju tijekom suđenja i kategorički odbacio sve optužbe na njezin račun. No s vremenom je promijenio mišljenje o njoj i trenutačno uživa u vezi s drugom ženom.

image

Kandice Barber

Jonathan Brady/Pa Images/Profimedia/Jonathan Brady/pa Images/profimedia

No učiteljica pedofilka nije prestala izazivati skandale ni nakon što je završila iza rešetaka - naime, u kolovozu prošle godine započela je vezu s osuđenom prevaranticom Jay Delaney (34), koju je upoznala u otvorenom ženskom zatvoru, a koja je u travnju 2022. osuđena na pet godina zatvora jer je prijateljima ukrala životnu ušteđevinu vrijednu 388.000 funti.

image

Kandice Barber i Daniel Barber

Steve Parsons/Pa Images/Profimedia/Steve Parsons/pa Images/profimedia

S obzirom na to da je kao zatvorenica radila i kao zaštitarka na gradilištu u Hounslowu, Kandice je iskorištavala manje ograničen režim kako bi se tajno sastala s Delaney na putu do i s posla.

A nakon što su joj doživotno zabranili obavljanje učiteljske profesije, Sarah Buxcey iz ministarstva obrazovanja istaknula je:

- Njezin nedostatak grižnje savjesti definitivno ukazuje na to da postoji određeni rizik od ponavljanja ovakvog ponašanja i to dovodi u opasnost budućnost dobrobit učenika. Povjerenstvo je odlučilo da su javni interesi veći od interesa gospođe Barber. Njezino ponašanje toliko je nečuveno i štetno da ne može biti ni govora o tome da se ona ikad više vrati u školu.

Osuđena učiteljica na presudu se može žaliti Kraljevskom odjelu Visokoga suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:22