LIJEPA I PAMETNA

VIDEO: UPOZNAJTE NAJMLAĐU KAPETANICU BOEINGA 777 NA SVIJETU Indijka iz siromašne obitelji ostvarila snove, danas ona pomaže njima

 Instagram
 

Indijka Anny Divya postala je najmlađa pilotkinja Boeinga 777 na svijetu. Titulu je zaslužila sa samo 30 godina unatoč skromnim počecima i bez podrške okoline. Naime, lokalna zajednica je njezine ambicije smatrala pretjeranima, piše Independent.

‘Na sreću, roditelji su me podržavali premda su im mnogi ljudi govorili da me ne šalju na satove letenja. Okolina mi nije išla na ruku, a bilo je i drugih stvari koje su se urotile protiv nas, pogotovo cijene. Roditelji su mi jedva uspjeli financijski pomoći’, rekla je Divya.

Obrazovala se u državnim školama u Indiji i dok su njezini kolege većinom htjeli postati inženjeri i liječnici, prema savjetu roditelja, ona je oduvijek sanjala drugi put. ‘Odmalena sam htjela postati pilotkinja premda nisam znala kako i nitko u mojoj okolini nije znao ništa o tome’, priča.

Uz roditeljsku podršku priključila se akademiji kad je imala samo 17 godina. Divya je bila nevjerojatno uporna i vrijedna te je zaslužila stipendiju i završila obuku sa samo 19 godina. Zaposlila se u zrakoplovnoj kompaniji Air India i nastavila uspon naučivši voziti Boeing 737 u Španjolskoj prije nego što je dovršila obuku u Londonu i postala pilotkinja Boeinga 777, najvećeg dvomotornog aviona na svijetu.

‘Imala sam opciju preuzeti mjesto kapetanice Boeinga 737, ali 777 sam oduvijek htjela voziti pa sam odlučila pričekati još malo. To je to, to sam oduvijek htjela’, rekla je lijepa Divya.

Obzirom da se rano zaposlila u Air India pomogla je bratu i sestri i financirala njihove studije u inozemstvu, a roditeljima je kupila kuću. Danas potiče druge djevojke da slijede svoje snove: ‘Sve bi žene trebale pokušati postići ono o čemu sanjaju, posebno sada’, rekla je.

A post shared by Anny Divya (@anny_divya) on

A post shared by Anny Divya (@anny_divya) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:45