JOSIP NOVOSEL

'ZBOGOM SUNCE MOJE, VOLI TE TE TVOJ MALI PAUK. POBIJEDILI SMO' Nakon teške bolesti i velike borbe preminuo otac bivšeg televizijskog voditelja

Nenad Hervatin s ocem
 Andrej Svoger / Cropix
 

Bivši novinar i voditelj na Novoj TV Nenad Hervatin (39) objavio je u petak popodne na svom Facebook profilu da je nakon teške bolesti preminuo njegov otac Josip Novosel.

"Zbogom sunce moje. Voli te tvoj mali pauk. Pobijedili smo!", napisao je Hervatin te objavio 9 fotografija s ocem.

Posjetimo, Hervatin je ovog ljeta na svom profilu na Facebooku napisao dirljivu objavu u kojoj je zamolio ljude da mu pomognu sakupiti novac koji mu je potreban za njegu bolesnog oca o kojem se danonoćno brine sasvim sam posljednjih nekoliko mjeseci.

- Najviše od svega na svijetu za ovaj moj 39. rođendan želim da, nakon majčine smrti u veljači, tata i ja još malo budemo zajedno. Dosad sam mogao raditi noćne smjene kako bismo izgurali, no od posljednje hospitalizacije njemu je potrebna 24-satna njega i nepokretan je (pelene). Nije me sram ovo pisati, jer to je život i svakome se to može dogoditi. Nije me sram što sam ostavio klijente i svaka dva sata mijenjao mami pelene do smrti, nije me sram što tatu neću staviti u dom... Tako da za ovaj rođendan molim sve svoje prijatelje da mi ispune želju. Bio bih vam jako zahvalan kad bismo mu bar malo pomogli. Svaka donacija je dobro došla. 10, 20, 50 kuna... svejedno. Želim da tata ima za injekcije i lijekove koji mu trebaju prije operacije 12. kolovoza - napisao je Nenad.

Na ovu je molbu malo tko ostao ravnodušan, a u samo 24 sata sakupljeno je dovoljno novca za potrebe Nenadova oca, pa čak i više od toga.

- Veliko hvala svima koji su pomogli. Višak skupljenog novca stavit ćemo u zakladu “Ljubav bez granica”, koja će pomagati svima onima koji su se našli u sličnoj situaciji. Tata i ja ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo: pomogli su nam ljudi iz cijelog svijeta, javljali su se čak i iz Amerike. Netko je uplatio 10, netko 50, netko nekoliko stotina kuna i svi zajedno tako smo pokazali da društvene mreže ne moraju služiti samo za nečiju samopromociju, za slikanje jela i pića, poziranje sa slavnima... - rekao je u kolovozu Hervatin za Jutarnji, koji ne gubi optimizam unatoč tome što je, radi njege bolesnog oca, već mjesecima bez posla.

Nenad je tada istaknuo kako svom ocu Josipu i pokojnoj majci Božici nikad neće moći dovoljno zahvaliti.

- Oni zapravo nisu moji biološki roditelji, nego su oni moji tetak i tetka. Oni su me kad sam imao tri godine i bio jako bolestan, a u vrijeme kad moji biološki roditelji nisu brinuli o meni, uzeli k sebi i udomili me. Nisu dopustili da ja završim u domu za nezbrinutu djecu - rekao je Hervatin.

Dodao je kako su mu Novoseli pružili predivno djetinjstvo, naučili ga poštenju, ljudskosti, ljubavi...

- Oni su mi darovali novi život i ja ih zovem svojim mamom i tatom. Osjećam se kao njihovo dijete i žalostan sam što zakoni naše zemlje, kad su u pitanju financije, novac, omogućavaju da se roditelji o bolesnom djetetu mogu brinuti bez obzira na to koliko to dijete ima godina, a obratno ne vrijedi - rekao je Hervatin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:03