BORAC DO KRAJA

PROŽIVIO JE TEŠKU OBITELJSKU DRAMU, A SAD NAPUŠTA HRVATSKU Nenad Hervatin Novosel: 'Čim se otvore zračni koridori, idem u Nizozemsku saditi tulipane'

 
Nenad Hervatin Novosel
 Andrej Svoger / CROPIX

Nenada Hervatina Novosela domaća javnost upoznala je dok je još na Novoj TV radio kao novinar i voditelj, a ovaj 40-godišnji Puležan poslije je osnovao i vlastitu marketinšku agenciju. No problemi na privatnom i poslovnom planu sad su ga natjerali na donošenje radikalne odluke - naime, Nenad odlazi iz Hrvatske.

- Dragi prijatelji, silom financijskih i ekonomskih situacija napuštam zemlju. Dobio sam ponudu koju bi bilo teško odbiti u ovim teškim vremenima. Kako bih to uspio, moram na tri mjeseca udomiti svoja dva anđela, psa koji me nikad nisu napustili i uvijek su bili uz mene. Mislim da je najpametnije staviti ih u hotel za pse na Premanturskoj ulici. Dok ne pronađem stan i budem u mogućnosti dovesti ih tamo gdje idem.

Moram i sakupiti novac za hranu za prva tri tjedna do prve isplate plaće i pronalazak smještaja u kojem bi i oni bili prihvatljivi. Molim vas, ako imate neku ideju kako to učiniti na što bezbolniji način, bio bih vam jako zahvalan - napisao je Nenad na Facebooku.

Prijatelji su mu poželjeli sreću, a na pitanje kamo ide, Hervatin Novosel im je odgovorio: "Čim se otvore zračni koridori, idem u Nizozemsku saditi tulipane".

Podsjetimo, prije odluke o napuštanju domovine, nekad omiljeno televizijsko lice proživljavao je i teške privatne trenutke - naime, njegov voljeni otac Josip teško se razbolio, a Nenad se posvetio brizi o njemu, sve do njegove smrti.

- Prijatelji? Nema ih više. Čim su se roditelji razboljeli, ti su prvi prekinuli kontakte. Tko među FB frendićima želi osobu koja svaka dva sata mami i tati mijenja pelene, a diže selfije u odjeći i širi floskularne optimistične poruke: 'Hvala, sretan sam, hvala' - požalio se razočarani bivši TV voditelj, koji je zbog nesavladivih financijskih problema bio primoran prodati i automobil.

No u svoj toj nesreći, u kojoj je u samo godinu dana izgubio oba roditelja o kojima se danonoćno brinuo - i to bez prava na status njegovatelja - Nenad je pokazao koliki je zapravo borac - radio je kao noćni čuvar, a nedugo nakon očeve smrti počeo je intenzivno tražiti posao.

No kako sam kaže, u doba korone, na 50 poslanih molbi dobio je samo jedan povratni odgovor - negativan. Upravo zato je i prihvatio otići raditi u rasadnik u Nizozemskoj, a taj posao ponudila mu je agencija za zapošljavanje iz Rijeke koja je, ističe bivši TV novinar i voditelj, ozbiljno shvatila da "on ne bira poslove u situaciji u kojoj se našao".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:56