ŠOKANTNA SCENA

Divlji lezbijski seks u džungli: Znanstvenike zapanjio prizor koji nitko nije očekivao!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.05.2016. u 23:50

Pretty nature guide with a telescope in the rainforest
iStock

Ilustracija

PERTH - Iako postoje brojni primjeri homoseksualnog ponašanja u životinjskom svijetu, znanstvenike koji proučavaju divlje gorile u Ruandi zapanjio je prizor koji nisu očekivali.

Do sada nije postojao niti jedan zabilježeni slučaj istospolnih odnosa kod divljih gorila, no dr. Cyril Grueter sa Sveučilišta Zapadne Australije zapazio je dvije ženke kako se upuštaju u ‘trljanje genitalijama’ uz ‘ispuštanje kopulatornih vokalizacija’.

Događaj je uspio i zabilježiti fotoaparatom, no ubrzo je otkrio kako se nije radilo o izoliranom incidentu - čak 18 od 22 promatrane ženke u skupini upuštale su se u seksualne odnose s drugim ženkama.

Cyril Grueter / University of Western Australia

Cyril Grueter zabilježio je prizor istospolnog odnosa između dvije ženke gorile

 

- S obzirom da sva ova promatranja dolaze iz divljine, a ne iz zatočeništva, očito je da su homoseksualne aktivnosti dio prirodnog ponašanja gorila, zaključio je Grueter u istraživanju objavljenom u časopisu PLOS ONE.

- Moj je dojam da te ženke dobivaju užitak iz seksualne interakcije s drugim ženkama, rekao je.

Grueter je primjetio i pojavu koju je nazvao ‘pornografski efekt’. U nekoliko slučajeva, ženke bi se upuštale u istospolne odnose ubrzo nakon što su gledale odraslog mužjaka kako se upušta u odnose s drugom ženkom. Njegov je zaključak kako je to ponašanje možda ‘ispušni ventil’ za stanje seksualne uzbuđenosti.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo