FARMA 2.0

VIDEO: Krave dobile LED televizore kako bi davale više mlijeka

 YouTube
Na jednoj je ruskoj farmi započeo eksperiment u kojem su u štalu postavljeni LED televizori sa snimkama pašnjaka ne bi li krave davale više mlijeka

U ovo doba recesije i gospodarske krize jedan je ruski farmer odlučio uskočiti u koštac s povećanjem proizvodnje mlijeka na svojoj farmi. Ako ste očekivali da je farmer kravama muzarama poboljšao kvalitetu hrane ili smještaja, prevarili ste se.

Naime, farmer je odlučio započeti znanstveno poljoprivredni eksperiment nazvan Farma 2.0 u kojem je svojim kravama u štalu ugradio nekoliko najmodernijih supertankih LED televizora, piše English Russia.

Vrijedni je seljak pročitao kako su produktivnije ukoliko su sretnije, a za krave nema sretnijeg mjesta od zelenih pašnjaka. Stoga je snimio slavne obronke alpskih pašnjaka koje će puštati svojem blagu ne bi li im odagnao misli od sivih zidova i metalnih cijevi štale u kojoj se nalaze.

Kako bi potvrdio svoje mišljenje u projektu sudjeluju dvije grupe krava. Jedne će gledati zelene pašnjake na televiziji cijelo vrijeme dok će drugoj skupini ta 'povlastica' biti onemogućena. Na kraju mjeseca farmer će usporediti količinu mlijeka dobivenog od obje 'fokus grupe' te vidjeti što mu se više isplati.

Međutim, portal Gadgeterija.net vjeruje kako se ovdje radi o samo još jednoj reklami za Samsung poput sličnih koje smo ranije imali priliku vidjeti - LED ovce i leteći slonovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:36