SEZONA FESTIVALA

Bučijada, druženje s vatrogascima, filmovi o hrani... Imamo tri super ideje za ovaj vikend

U Ivanić-Gradu održava se Bučijada i Mala Bučijada, dok u Zagrebu možete uživati u Food Film festivalu i otvorenim vratima JVP Zagreb

Bundeve ilustracija

 Arina Habich/

Prvi dani listopada već su tradicionalno rezervirani za jesenske festivale. Bučijade, festivali hrane, manifestacije za djecu...ovog vikenda očekuje vas pregršt događanja, a u nastavku možete pročitate one koje bismo i sami posjetili.

Ivanić-Grad obog vikenda postaje mjesto kojeg obavezno morate posjetiti. Od petka do nedjelje održava se već tradicionalna, 18. Bučijada. Bučijadu, prema podacima proteklih godina, posjeti preko 20 tisuća posjetitelja, a ove godine na manifestaciji predstavit će se preko 200 izagača.

"Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Buča-vlakom igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program s prikazom narodnih običaja, te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru. Na Bučijadi se proglašavaju najuspješniji, bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand te najljepša instalacija i skulptura od buča. Cooking show na gastro prostoru/pozornici sastoji od radionica čiji su sudionici chefovi koji će pripremati razna jela od buče/bundeve/tikve te proizvoda OPG-a koji sudjeluju na izložbeno-prodajnom sajmu Bučijade", najavili su iz Turističke zajednice Ivanić-Grada, koja je i organizator manifestacije. Za vrijeme Bučijade iz Zagreba do Ivanić-Grada vozit će turističko-izletnički vlak "Bačko express".

U isto vrijeme, 1. i 2. listopada, u Ivanić-Gradu održat će se i Mala Bučijada koju organizira već dobro poznati Festival igračaka. Na Maloj Bučijadi najmlađi će moći uživati u raznim aktivnostima poput utrka na drvenim konjićima, natjecanju u gađanju lukom i strijelom, u skakanju vrećama, u letećem kuglanju, gađanju limenki,...Bit će tu i glazbenih smotri, kazališnih predstava, interaktivnih radionica, vatrogasnih igara, mađioničarskih predstava i mnogih drugih događanja.

image

Dan otvorenih vrata u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Savskoj

Srdjan Vrancic/Cropix

Ako ste u Zagrebu, s najmlađima možete posjetiti Dane otvorenih vrata koji se održavaju u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Dani otvorenih vrata održavaju se 1. listopada, od 9 do 15 sati.

"Tijekom „Dana otvorenih vrata“ posjeti nas više tisuća sugrađana, najčešće cijele obitelji s malodobnom djecom, koja oduševljeno isprobavaju vatrogasnu opremu, kacige, dišne sprave, skaču po zračnim jastucima. Također obožavaju vidjeti svijet iz ptičje perspektive iz zglobne platforme i autoljestve. Posjetiteljima se poslužuje piće i hrane", najavili su iz JVP Grada Zagreba.

image

FIlm Food Festival

Food Film Festival

U Zagrebu se od 1. do 7. listopada održava i “Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola” na Zrinjevcu. Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći uživati u odličnim filmovima i još boljoj hrani iza koje stoje Rougemarin by Staropramen, Amelie, Begs plant based, Tipsy, Manogsta cocktail bar, Shank i Bit burger. Filmske projekcije besplatne su za sve posjetitelje, a program potražite na službenoj Facebook stranici Food Film festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:54