KUĆA DJEDA MRAZA

Čarolija postoji i stanuje u Varaždinu: dobrodošli u svijet prepun topline, zabave i ljubavi

Jedna stara gradska kuća u Gajevoj ulici, u samom srcu Varaždina, dom je pravom pravcatom, originalnom Djedu Mrazu
 Mladen Sinko/

Jeste li ikada maštali kako bi bilo da možete zakoračiti u bajku? Da jednostavnim prolaskom kroz vrata, (ne nužno ormara), uđete u svijet prepun čarolije, čudesnih bića, topline, neizmjerne ljubavi, besprekidne zabave, slatkih okusa i mirisa. Svijet u kojem je sve dobro, svi su prijatelji, a hladnoća zime i svi izazovi stvarnosti, barem na kratko, ostanu za vama?

Upravo takvo, čarobno, toplo i mirisno mjesto nalazi se u bajkovitom adventskom Varaždinu. Ime joj je Kuća Djeda Mraza, a smještena je u predivnoj ulici Ljudevita Gaja, doduše ne na broju 9 i ¾, ali blizu njega, na broju 10!

image
Mladen Sinko/

Čarobni gost izdaleka, s crvenom kapom i dugom bijelom bradom Naime, jedna stara gradska kuća u Gajevoj ulici, u samom srcu Varaždina, dom je pravom pravcatom, originalnom Djedu Mrazu.

Pogledajte ga samo i recite da to nije on! U to se prošle godine moglo uvjeriti stotine posjetitelja svih uzrasta koji su, najprije pomalo u nevjerici, u kuću ulazili znatiželjni, a izlazili razdragani i sretni. Razgovor s Djedom, smijanje s njim, slušanje priča, šala ili čak, navodno, povlačenje za bradu, rasplinuli su sve tragove sumnje, a vijest o pravoj čaroliji u Varaždinu proširila se Hrvatskom i na Advent dovela nove posjetitelje.

image
Tz Grada Varaždina/

Čarolija se u 2022. opet događa, a u Kući Djeda Mraza, u tom prekrasnom, toplom, brižno uređenom prostoru s desetinama ukrasa, poklončića, detalja i šarenih blagdanskih sitnica, u svojoj udobnoj crvenoj fotelji opet sjedi Djed Mraz šireći toplinu i veselje u srca svih koji na ovo čarobno mjesto zakorače.

Družite se, veselite se i fotkajte s pravim Djedom Mrazom Sama kuća svoja vrata već je širom otvorila prvog dana Adventa u Varaždinu, a dok Djed Mraz, koji trenutno obilazi svoje suradnike negdje na dalekom sjeveru, u nju, glavom, bradom, glasom i stasom, ne stigne 7. prosinca, neće biti prazna i dosadna. Baš naprotiv.

Vilenjaci i vilenjakinje, Djedovi slatki pomagači, pobrinut će se za neprekidni niz zabave i veselja. Bit će tu fotografiranja, kreiranja vječnih uspomena, priča za velike i male, glazbenih radionica i svirki magičnih MiniArtUrica te brojnih drugih sadržaja osmišljenih da zagriju mala srca ili srca velikih koji još nisu izgubili dječje veselje u sebi.

Kuća Djeda Mraza tako će i ove godine biti simbol topline zime koju stvara Advent u Varaždinu, a na vama je samo da otvorite srca i sami sebi ponovite da čarolija postoji i stanuje u Varaždinu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:24