ZIMSKA ČAROLIJA

"Croatia Full of Magic": fotografijama zimske idile u Hrvatskoj do vrijednih nagrada

U sklopu projekta HTZ-a domaći i inozemni pratitelji društvenih mreža do sredine siječnja mogu osvojiti putovanje Hrvatskom
 Htz/

Stiglo nam je najljepše doba godine, no ove godine blagdane smo dočekali na nešto drugačije, uz manji broj ljudi na adventskim sajmovima i bez prepoznatljivih gužvi u okićenim gradovima. No, bez obzira što smo blagdansko vrijeme navikli dočekati s mnogo pompe i dalje su ovi dani čarobni za sve, a gradovi nikada nisu ljepše zasjali. Kako zbog epidemiološke situacije mnogi neće moći posjetiti omiljene destinacije, ne znači da će oni željni blagdanskog duha ostati zakinuti. Za to se pobrinula Hrvatska turistička zajednica koja je pokrenula komunikacijsku platformu “Croatia Full of Magic” u želji da, u ovo vrijeme kada putovanja nisu moguća, ljepote Hrvatske približi svima. Također, kreirali su posebnu web stranicu Enjoy The Magic Of Croatia te poseban Instagram profil @EnjoyTheView_FromCroatia, na kojima se prikazuju zimski motivi Hrvatske kroz objavljivanje posebno kreiranih live fotografija.

image
Htz/

Riječ je o projektu kojem je cilj prikazivanje zimskih motiva Hrvatske, u kojem mogu sudjelovati svi korisnici te na navedene profile mogu dostaviti foto i video materijale, zanimljive blagdanske tradicije i običaje svoga kraja, kao i aktivnosti u destinacijama u zimskom razdoblju. Kako navode iz Hrvatske turističke zajednice, svoje “magične” poglede iz hrvatskih destinacija mogu dostaviti i svi ljubitelji Lijepe naše, i to putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kao i putem profila na svojim društvenim mrežama uz korištenje oznake #EnjoyTheMagicOfCroatia.

image
Htz/

Projekt je već zaživio na društvenim mrežama te već ima nekoliko stotina objava prekrasnih hrvatskih destinacija u zimskom ruhu - od prekrasnih planina pokrivenih snijegom, okićenih gradova, blagdanskih motiva, šuma, mora i svega onoga što oduševljava u Hrvatskoj.

Svi smo navikli na gužve u ovo doba godine, no sada je pravo vrijeme da pogledamo kako divno zapravo izgleda naša zemlja.

image
Htz/

Cilj je da motivi hrvatskih destinacija dođu do svakog korisnika - bilo onih domaćih koji nisu u mogućnosti putovati zemljom, ali i onih stranih koji se, nažalost zbog trenutne epidemijske situacije, ne mogu vratiti na omiljenu destinaciju, ali i onih kojima je Hrvatska na popisu zemalja koje žele posjetiti, ali je trenutno na čekanju.

Projekt Enjoy The Magic of Croatia nastavak je vrlo uspješne platforme “Croatia Full of Magic” Hrvatske turističke zajednice koja je aktivna na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter. Komunikacijska platforma “Croatia Full of Magic” provodit će se do sredine siječnja 2021. godine.

image
Htz/

“S obzirom na epidemijsku situaciju u Hrvatskoj i svijetu, primarni cilj zimske komunikacijske platforme je zadržavanje interakcije s milijunskim pratiteljima diljem svijeta kojima našu zemlju želimo dodatno približiti kao kvalitetnu i raznoliku destinaciju. Pritom ćemo koristiti atraktivne zimske fotografije i videomaterijale hrvatskih destinacija, znamenitosti i turističkih proizvoda, a prikazivat ćemo i tradicionalne recepte hrvatskih blagdanskih delicija. Tu su i dva kreativna natječaja kojima našim pratiteljima na društvenim mrežama želimo uljepšati prosinac, mjesec darivanja”, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Mi koji živimo u ovoj prekrasnoj zemlji najbolje znamo što imamo i time se ponosimo. Fotografije divnih destinacija u Hrvatskoj na društvenim mrežama objavljuju se vrlo često, a najčešće su ih uslikali upravo domaći turisti koji su ovu posve neobičnu i u mnogome drugačiju godinu, odlučili provesti upoznajući svoju zemlju.

No, Hrvatska je iznimno zanimljiva i stranim turistima koji su ove godine, nažalost, zbog epidemije, morali ostati doma i nisu mogli putovati. Ali imaju priliku sljedeće godine posjetiti Hrvatsku sudjelujući u kreativnom natječaju Hrvatske turističke zajednice.

Iz Hrvatske turističke zajednice navode kako je prvi natječaj namijenjen inozemnim gostima koji sudjelovanjem mogu osvojiti glavnu nagradu koja uključuje pet dana boravka u Hrvatskoj za dvije osobe u 2021. godini, dok će ostali moći osvojiti prigodne poklon-pakete.

Drugi natječaj je rezerviran za domaće goste koji, uz prigodne poklon-pakete, mogu osvojiti produljeni vikend-boravak u hotelu Frankopan te na ranču Ramarin u Slavonskom Brodu. Riječ je o noćenju u objektima koji su pobjednici još jednog natječaja Hrvatske turističke zajednice koji se provodio ove godine, projekta #prviput.

Iz Hrvatske turističke zajednice dodaju kako upravo na ovaj način žele zahvaliti domaćim gostima na više od 11 milijuna ostvarenih noćenja u 2020. godini te ih potaknuti na daljnje istraživanje vlastite zemlje i otkrivanje hrvatskih turističkih ljepota.

Fotografirajte svoj grad, najdraži kutak, vrh planine koji ste ove godine osvojili ili jednostavno, pokažite svima kako ste okitili vlastiti dom. Sudjelujte u kampanji Hrvatske turističke zajednice i svima pokažite koliko je čarobna Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:12