PRIZNANJE

Dva hrvatska hotela na listi najboljih novih europskih hotela smještenih uz more

Na popisu 25 novih hotela koje izdvaja The Times našli su se Maslina resort na Hvaru i Villa Nai 3.3. na Dugom otoku

Villa Nai 3.3.

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Ako postoji raj, siguran sam da je u njemu i plaža, rekao je američki pjesnik i kantautor Jimmy Buffett, a s njim bi se zasigurno složili i milijuni ljubitelja odmora na moru i smještaja tik uz more.

Prvi red do mora oduvijek je najekskluzivnija lokacija za ljetni odmor, a hoteli smješteni na samoj plaži posebna su kategorija koja je među putnicima najtraženija. Buditi se, šetati i ručati uz samo more, baciti se u njega nakon svega nekoliko koraka vrijednost je koju udaljeniji objekti teško mogu nadmašiti.

Upravo zato britanski The Times napravio je pregled najboljih novih europskih hotela smještenih na plaži, a na listi 25 jedinstvenih objekata našla su se i dva hrvatska hotela.

image

Villa Nai 3.3.

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Jedan od njih je Maslina Resort na Hvaru, za koji list piše da osvaja cool, suvremenim dizajnom, te ističe da svaka od 53 sobe ima pogled na uvalu Maslinica. Otvoren je u pandemijskoj 2020. godini, pa Times predviđa da će upravo u 2023. postati pravi hit. Spominje se ugodni beach bar, borove šume koje ga okružuju, te se za ovu sezonu najavljuje otvaranje u svibnju.

Drugi hotel koji se našao na listi je Villa Nai 3.3 na Dugom otoku. List ovaj hotel opisuje bajkovito: izvanredno arhitektonsko čudo uklesano u kamenita brda na otoku, sa samo osam soba, okruženo maslinama starim 500 godina. Hotel ima privatnu plažu, nalazi se nadomak Nacionalnog parka Kornati, a sve navedeno, prema autorima, opravdava visoku cijenu noćenja.

image

Villa Nai 3.3.

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Na listi The Timesa našla su se i po dva hotela u Italiji, Francuskoj, Portugalu i Danskoj, njih po šest u Španjolskoj i Grčkoj, te po jedan na Cipru, u Turskoj i u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:00