Sunčanje u tišini

Grčka je spremna za turiste: ležaljke na četiri metra, a kafići ne smiju puštati glazbu

Grčka planira otvoriti svoje granice za međunarodne posjetitelje 15. svibnja
 Balate Dorin/Getty Images/istockphoto

Uoči svog velikog otvaranja za međunarodne turiste, a koje je "na repertoaru" 15. svibnja, dakle za samo nekoliko dana, grčke su vlasti objavile pravila koja će primjenjivati na svojim slavnim plažama. Sudeći prema svemu na njima će ove sezone vladati socijalna distanca i tišina.

Naime, prema pisanju Lonely Planeta, suncobrani na grčkim plažama morat će biti međusobno odmaknuti najmanje četiri metra. Isto pravilo vrijedi i za ležaljke, koje će se morati redovito dezinficirati, dok će zaposlenici u barovima i odmaralištima morati nositi maske te se testirati na covid. I sve to, kako se čini, u tišini. Naime, vlasti su odlučile zabraniti puštanje glazbe u barovima na plaži, kafićima i restoranima. Tom mjerom žele spriječiti potencijalnu dernjavu i viku, primjerice prilikom naručivanja hrane ili pića, a koja bi mogla dovesti do širenja veće koncentracije čestica zrakom.

Navedene mjere obznanjene su nedugo nakon što je Grčka objavila da ukida mjeru karantene za posjetitelje iz više od 30 država, među ostalim Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. Naravno, ta se mjera ukida u slučaju da putnik može dokazati da se cijepio ili da ima negativan test na covid koji nije stariji od 72 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:38