DOBRA PRILIKA

Istražite Hrvatsku uz popuste: evo koji nacionalni parkovi u listopadu spuštaju cijene

Od 1. do 9. listopada ulaznica za Nacionalni park Plitvička jezera stajat će 80 kuna za odrasle, te 35 kuna za one do 18 godine

Nacionalni park Plitvička jezera

 Josko Supic/Cropix/Cropix

Listopad je pravo vrijeme za posjet nacionalnim parkovima. Osim što više nema gužvi kao u špici sezone, u listopadu, već tradicionalno, nacionalni parkovi domaćim gostima nude mogućnost kupnje ulaznica po promotivnim cijenama. Upravo se u listopadu održava i Mjesec hrvatskog turizma, a neki nacionalni parkovi slave rođendane i imaju dane otvorenih vrata.

image

Nacionalni park Plitvička jezera

Josko Supic/Cropix/Cropix

Nacionalni park Plitvička jezera od 1. do 9. listopada ima promotivnu akciju "Jesen na Plitvicama" u sklopu koje posjetiteljima nude niz pogodnosti. Cijene ulaznica u tom će razdoblju za odrasle iznositi 80, za studente 45, a za djecu od sedam do 18 godina 35 kuna. Kajak će se moći unajmiti za 60 kuna, a promotivne su cijene i u restoranima, hotelima i kampu Korana.

Promotivne cijene ulaznica nešto kasnije u mjesecu, od 24. do 31. listopada, nudi Nacionalni park Krka. Odrasli će NP Krka moći posjetiti za samo 65, a djeca od sedam do 18 godina za 52 kune.

image

NP Krka

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Nacionalni park Paklenica ove godine slavi rođendan pa će u povodu te lijepe obljetnice imati Dane otvorenih vrata koji će se održati 15. i 19. listopada kada će biti besplatan ulaz za sve posjetitelje, a u vremenu od 10 do 13 sati besplatno će se moći razgledati špilja Manita peć.

I Nacionalni park Brijuni pripremio je posebnu ponudu. NP Brijuni će na Svjetski dan turizma, 2. listopada, organizirati vođene ture, a ulaznica za odrasle stajat će 100 te za djecu od sedam do 18 godina 70 kuna.

image

Veliki Brijun

Ivana Nobilo/Cropix/Cropix

I ostali nacionalni parkovi - NP Mljet, NP Risnjak, NP Sjeverni Velebit i NP Kornati - uvijek su u listopadu nudili promotivne cijene ulaznica pa će vjerojatno tako biti i ove godine, ali do zaključenja ovog broja to još nisu objavili.

Prilika za posjet hrvatskim nacionalnim parkovima po promotivnim cijenama je odlična za jednodnevni izlet i ručak, no u Mjesecu hrvatskog turizma često su i povoljne cijene smještaja te je moguće organizirati višednevni izlet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:15