Prelazak granice

Italija se otvara turistima! Ovog mjeseca uvodi vlastitu "covid putovnicu"

Dok čeka da europska covid putovnica postane stvarnost, Italija je preuzela inicijativu i uvodi svoju
 Freeartist/Getty Images/istockphoto

Italija je spremna za novu turističku sezonu. I želi je pokrenuti čim prije. Naime, upravo tako glasi poruka talijanskih vlasti koje su, prema pisanju Lonely Planeta, objavile planove o uspostavljanju vlastite "zelene propusnice" koja bi dolazak turista u tu državu omogućila već u drugoj polovici svibnja.

Pomoću te propusnice, a koja će se početi primjenjivati i prije tzv. europske covid putovnice (prema planu ona bi trebala zaživjeti u drugoj poloivici lipnja), putnici koji namjeravaju posjetiti u Italiju moći će to učiniti bez da moraju u samoizolaciju ako mogu dokazati da su se se cijepili, da su preboljeli covid ili dobili negativan rezultat testa na covid.

"Dok se pripremamo za europski certifikat, talijanska je vlada uvela nacionalnu zelenu propusnicu koja omogućava ljudima da se od druge polovice svibnja kreću svim regijama", objavio je talijanski premijer Mario Draghi.

No, detalji kako će točno talijanska zelena propusnica funkcionirati još nisu poznati. Zasad se zna da će ona biti dostupna i putnicima koji nisu građani Europske unije. Italija nije jedina zemlja koja se požurila - to su već učinile Grčka i Cipar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:54