Prognoze

Kako ćemo putovati 2022.? Stručnjaci tvrde: ovih sedam trendova će obilježiti godinu

Sve popularnija će biti putovanja vlakom, a jednako će "in" biti i staycation
 Depositphotos

Iako se sektor putovanja probudio, pandemijska svakodnevica i dalje uvelike diktira koliko i gdje putujemo. Za očekivati je da će krojiti i putovanja i u novoj 2022. godini, a mi smo odlučili pokušati zaviriti u budućnosti i doznati s kojim bismo se trendovima mogli susreti u narednih 365 dana.

1. Privatnost

Jedan od trendova koji će, smatraju znalci, obilježiti 2022. godinu bit će težnja za privatnošću. Naime, i dalje će se tražiti više prostora i privatniji smještaj, primjerice u izoliranim kućama za odmor.

2. Dodatni sadržaji

Oni koji se odluče na neki aranžman, sve će češće birati opciju “resort na plaži plus...”, odnosno “u prijevodu” dodatne, primjerice kulturološke aktivnosti, povrh apsolutnog odmaranja i opuštanja.

3. Putovanje vlakom

Agencije koje se bave izradom luksuznih, individualno krojenih itinerara tvrde da primjećuju značajan porast interesa za putovanje vlakom.

4. Obiteljska putovanja

Što se tiče obiteljskih putovanja, ona će se rezerviravati mnogo ranije unaprijed nego u pretpandemijsko vrijeme. Sve će se više cijeniti vrijeme i odmor proveden s obitelji (mnoge obitelji pojačano će putovati i s kućnim ljubimcima), a veći glas u donošenju odluke o tome gdje putovati imat će i djeca.

5. Briga za sebe

Putovanja će se u sve većoj mjeri doživljavati kao vid brige za sebe.

image
-/Wavebreak/Profimedia

6. Staycation

Dosad popularni staycation i dalje će mnogima ostati jedna od omiljenih opcija.

7. Otkazivanje

Prilikom rezerviranja aranžmana, karata i smještaja i dalje će jedna od najbitnijih stavki biti politika otkazivanja. Što fleksibilnije, to bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:54