turistički adut

Ljeto u Osijeku: Obnovljena Copacabana je spremna za prve kupače već u srpnju

Osječani će ovom rekonstrukcijom nakon 2 godine dobiti natrag svoje omiljeno kupalište, ističe osječki gradonačelnik Ivan Radić

Osječka Copacabana

 Grad Osijek

Grad Osijek prije 4 mjeseca krenuo je u prvu pravu rekonstrukciju Copacabane nakon 46 godina njezina postojanja. U zimskim jaknama, na siječanjskim temperaturama bilo je teško zamisliti kupače na osječkoj Kopiki. Većini, ali ne i gradonačelniku Ivanu Radiću. Odlučan je u svojoj namjeri da bazeni već ovoga ljeta upotpune osječku turističku ponudu.

- Nakon 46 godina ovo je prva prava rekonstrukcija Copacabane. Njome će građani Osijeka dobiti prvi pravi olimpijski bazen koji će zadovoljiti ne samo rekreativce, već i sportaše. Osječani će ovom rekonstrukcijom nakon 2 godine dobiti natrag svoje omiljeno kupalište, ali obnovljeno s novim sadržajima i novim atrakcijama. Posebno želim naglasiti da će pristup bazenima biti prilagođen osobama s invaliditetom. Korištenjem suvremenijih materijala i tehnologije bazeni neće gubiti vodu, a ni otpadna voda se više neće ispuštati u Dravu, već će pročišćena ići u kanalizaciju. Tako da su novi bazeni dobitak i za naš okoliš Bazeni su dobitak i za turističku ponudu Osijeka - ističe osječki gradonačelnik Radić.

image

gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

Marko Zuljevic

Koncept rekonstrukcije bazenskog kompleksa Copacabana osmišljen je kao bi cjenovno bio prihvatljiv za građane i ekonomski održiv po proračun Grada. Zato se i izvodi u 2 faze. Radovi prve faze vrijedni su 30 milijuna kuna. Sredstva su iz gradskoga proračuna, a Osječko-baranjska županija sudjeluje s 2 milijuna. Financiranje projekta prijavit će Osijek na Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) prema javnom pozivu koji Ministrastvo turizma i sporta najavljuje za treći kvartal 2022.

I dok se na Kopiki još lijepe pločice, grad Osijek obara svoje turističke rekorde iz 2019.-te godine. Za Uskrsni produženi vikend tako bilježe 21 posto više noćenja nego 2019.-te godine. Dobrim turističkim brojkama svakako doprinose organizirane i dobro osmišljene manifestacije i događanja. U pravilu, u osječkim se hotelima tada traži krevet više.

image

Novi bazeni su dobitak za turističku ponudu Osijeka

Marko Zuljevic

Osobito u lipnju koje je rezerviran za festival urbane kulture i ekstremnog sporta Pannonian Challenge. Od sportskih događanja tu je i Svjetski kup u gimnastici Dobro World Cup Osijek koji je svojevrstan brand Osijeka. I za kraj lipnja osječka poslastica, glazbeni ulični festival I. Osječka ljetna noć ( 25. 06. ), te obilježavanje Dana sv. Petra i Pavla- zaštitnika grada Osijeka ( 29.06.). Početkom srpnja stiže nam Osječko ljeto kulture- najveća kulturna manifestacija istočne Hrvatske. Čeka nas sadržajno vruće ljeto u Osijeku. Za osvježenje, uz obnovljene bazene na Kopiki, tu su još i uređene pješčane dravske plaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:25