SKIJANJE NA SLJEMENU

Maske su obavezne, maksimalan broj skijaša je 1000, rezervacija nema: tko prvi, karta njegova

Skijalište radi od 9 do 16 sati, cijena karte radnim danima je 40 kn za djecu i 70 kuna za odrasle, a vikendom 50, odnosno 100 kuna
Sezona skijanja na Medvednici je otvorena
 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Sezona skijanja na Sljemenu za građanstvo počinje sutra, 19. siječnja, potvrdilo je danas vodstvo skijališta. Rekreativno skijanje bit će moguće svaki dan od 9 do 16 sati, a maksimalni broj osoba na skijalištu je 1000.

Cijene dnevnih karata radnim danima su 40 kn za djecu i 70 kuna za odrasle, dok su subotom i nedjeljom cijene 50 kuna za djecu i 100 kuna za odrasle.

Dnevne karte za skijalište je moguće kupiti isključivo na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade koje se otvaraju svaki dan u 9 sati. Dnevne karte nije moguće kupiti online niti ih unaprijed kupiti ili rezervirati.

Upravo je taj posljednji podatak izazvao buru među skijašima. Očekuje se, naime, da dođu na vrh Sljemena, spuste se do ciljne ravnine Crvenog spusta, da bi tek tamo saznali da nema više karata za taj dan. Sa skijališta zasad nisu pojasnili kako će to funkcionirati u praksi.

Sezonske karte više nisu u prodaji, no vrijede sve ranije kupljene sezonske karte, zbog čega bi se kvota od 1000 skijaša, pogotovo vikendom, mogla brzo popuniti.

image
Ovog tjedna neće biti popularnog noćnog skijanja
Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Na skijalištu je nužno pridržavanje epidemioloških mjera, pa je tako obavezno držanje razmaka od 1,5 metra, te nošenje maski ili pokrivala za lice. U prodaji će radi lakše kontrole biti samo dnevne karte, no dobrodošli su i članovi klubova i građani koji imaju godišnje karte, što znači da i oni ulaze u taj maksimalni broj od 1000 posjetitelja. Ovaj tjedan neće biti popularnog noćnog skijanja, izvijestili su sa Skijališta. Dodaju da se na Sljeme može doći automobilom ili autobusom ZET-a koji polazi s Mihaljevca.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:22