PRODUŽENO DO 7.11.!

Mjesec hrvatskog turizma: iskoristite priliku i sljedeća dva tjedna istražite Hrvatsku uz popuste

Akcija u kojoj su brojni parkovi, hoteli, restorani, izletišta i agencije spustili svoje cijene još traje, pronađite nešto za sebe
Državna ergela u Đakovu
 Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Razgled vrhunskih zagorskih vinarija s degustacijom, ručkom i noćenjem. Avantura u adrenalinskom parku usred zelenila parka prirode Papuk. Smještaj u luksuznom hotelu u samom središtu Dioklecijanove palače u Splitu. Obilazak edukativnih i zabavnih muzeja za cijelu obitelj...
Cijene svih ovih ponuda, i još mnogih, mnogih drugih, sljedeća su dva tjedna, do 7. studenoga, snižene najmanje 35 posto, a mnoge se mogu dobiti i po upola povoljnijoj cijeni.
U samo finale, naime, ulazi akcija Mjesec hrvatskog turizma Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u kojoj su brojni turistički subjekti ponudili tijekom listopada svoje usluge po akcijskim cijenama.

image
Baraćeve špilje
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Ta je akcija svojevrsna nadogradnja prošlogodišnjeg projekta “Tjedan odmora vrijedan” u kojem su sudjelovali nacionalni parkovi i parkovi prirode, različite kulturne ustanove, agencije za avanturističke ture te pružatelji usluga smještaja i nautičkog turizma, koji su se velikom broju spremno odazvali i ove godine, kad je akcija produžena na cijeli mjesec.
Cilj je ove akcije, pojašnjavaju u Ministarstvu turizma, potaknuti prvenstveno domaće tržište na turističke aktivnosti u razdoblju posezone, uz osiguravanje povoljnijih cijena za usluge u turizmu i povezanim djelatnostima. Hrvatska ima zaista brojne turističke ponude koje su dostupne tijekom cijele godine i ovom se akcijom potiče kultura putovanja domaćih gostiju u Hrvatskoj. S obzirom na veliku potražnju turističkih ponuda tijekom ljetnih mjeseci, akcija je usmjerena na ostali dio godine.
image
Arheološku muzej Narona
Denis Jerkovic/Cropix/Cropix

- Projektom želimo pozitivno utjecati na povećanje turističkog prometa u posezoni, ali i na daljnji razvoj posebno domaćeg turizma. Upravo je domaće tržište u ovoj izazovnoj, ali uspješnoj godini dalo snažan doprinos u postignutim rezultatima s udjelom od 14 posto u ukupno ostvarenim noćenjima - rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Pozvao je što veći broj gostiju da iskoriste ovu priliku i otkrivaju Lijepu našu uz znatno povoljnije cijene, naravno uz odgovorno ponašanje i pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera. Zadnji tjedan listopada i prvi tjedan studenoga tako su idealna prilika za iskoristiti neku od brojnih ponuda. Ljubitelje prirode i aktivnog odmora oduševit će što u akciji sudjeluju gotovo svi nacionalni parkovi i parkovi prirode koji su pripremili atraktivne, povoljnije ponude.
image
PP Kopački rit
Danijel Soldo/Cropix/Cropix

Na istoku Hrvatske, u PP Kopački rit, posjetitelji tako mogu uživati u Izletu brodom kroz Posebni zoološki rezervat po jedinstvenoj promotivnoj cijeni od 50 kuna, što je 30 kuna manje od redovne cijene. Park prirode Vransko jezero snizio je pak cijene svih adrenalinskih atrakcija, poput adrenalinskog parka, vožnje kajacima, vođenih tura, za 35 posto sve do kraja mjeseca.
Idealna je prilika i za posjetiti Pećinski park Grabovača, jedini pećinski park u Europi, gdje uz stručnog vodiča možete otkriti čari špilje Samograd. Redovna cijena je 50 kuna, a samo do kraja ovog tjedna obilazak će vas stajati 30 kuna.
Nacionalni park Krka obuhvaća najveći i najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Temeljni fenomen NP-a Krka je sedra koja je, duž cijelog toka rijeke, oblikovala sedam očaravajućih sedrenih slapova. Samo u ovoj akciji, do 7. studenoga, pojedinačna cijena za odrasle umjesto 100 stoji tek 65 kuna!
image
NP Krka
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/Cropix

Krenete li na istok, ne propustite ponudu koju su pripremile državne ergele Đakovo i Lipik koje su cijenu obilaska dviju lokacija, Pastuharne i Ivandvora, snizile na 10 kuna.
Ako ste više za opuštanje nego za umaranje, ne brinite, lako ćete naći nešto za sebe. Brojni hoteli, toplice i wellness centri snizili su cijene svojih usluga i masaža kako bi relaksacija i uživanje bili dostupni svima. Tu su i brojni popusti na smještaj u hotelima, mobilnim kućicama, kućama za odmor, uz koje odmor možete produžiti na nekoliko dana bez stresa za svoj novčanik.
Naravno, uz sve te doživljaje i uživanja ide i fina hrana i piće, pa su brojni restorani diljem Hrvatske ponudili popuste na svoje jelovnike ili neka od svojih najpopularnijih jela.
Kompletnu ponudu potražite na mjesechrvatskogturizma.hr i sigurno ćete pronaći nešto za sebe!
image
Htz/

image
Htz/Htz

image
ministarstvo logo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:52