Oštra konkurencija

Objavljena lista 110 najpopularnijih kampova u Europi, među njima se našao i jedan hrvatski

U izboru za titulu najpopularnijeg konkuriralo je više od 23.000 kampova iz ukupno 44 zemlje
 Andrey Armyagov/Depositphotos

Ako polako razmišljate o planovima za ovu godinu, a među njima je i kampiranje, ova bi vas informacija mogla jako razveseliti. Naime, platforma camping.info objavila je dobitnike svog tradicionalnog izbora u sklopu kojeg je, po 11. puta zaredom, identificirala 110 najpopularnijih kampova u Europi. Među njima se nalazi i jedan iz Hrvatske. Riječ je o Polidor Family Camping Resortu u Funtani u Istri.

No, krenimo redom. Sama platforma svoju camping.info Award 2022 opisuje kao jednu od najambicioznijih nagrada u kamping svijetu. Dodjeljuje se svake godine, a rezultat se izvodi na temelju ocjena i recenzija korisnika. Ove godine lista je kreirana na temelju 228 tisuća recenzija koje je ostavilo najmanje 150 tisuća zaljubljenika u kampiranje, odnosno korisnika kampova.

image
Depositphotos

Prema njihovu mišljenju, titula najpopularnijeg kampa u Europi pripala je Campingparku Kühlungsborn u Njemačkoj, na obali Baltičkog mora, a osvojio ju je druge godine zaredom. Drugo mjesto pripalo je Grubhofu u Austriji, kampu koji se već godinama nalazi u samom vrhu te redovito trijumfira u austrijskim izborima, dok se na trećem mjestu nalazi njemački Rosenfelder Strand Camping kod Grömitza. I taj se kamp nalazi uz Baltičko more, a posebno ga vole obitelji.

Spomenuta nagrada uključuje i potkategoriju pod nazivom "Top 10 kampova iz drugih zemalja", u koju su ove godine ušli kampovi iz Mađarske, Hrvatske, BiH, Švedske, Poljske, Portugala, Grčke, Makedonije, Španjolske i Danske. Kao što smo već spomenuli, na tu listu ušao je Polidor Family Camping Resort u Funtani u Istri. U susjednoj BiH to je pošlo za rukom Auto Campu Green Park u Mostaru.

Camping.info, hvale se na platformi, jedna je od najposjećenijih kamping stranica u zemljama njemačkog govornog područja. Na njoj je izlistano više od 23.000 kampova iz 44 države, a platforma dolazi u 27 jezičnih inačica (među ostalim i na hrvatskom jeziku).

image
Dmitry Naumov/Depositphotos
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:43