OKRUŽEN PERIVOJEM

Odmarajte poput velikaša! Barokni dvorac u blizini Zagreba preuređen je u hotel s 4 zvjezdice

Obnova Jurjevca trajala je 13 godina jer je riječ o zaštićenoj kulturnoj baštini i držalo se originalne zamisli baroknih graditelja

Dvorac Jurjevec preuređen je u hotel

 Dvorac Jurjevec/

Jeste li ikad maštali da odsjednete u pravom dvorcu, u kojem su se nekad opuštali plemići i velikaši? Sada to imate priliku i to nadomak Zagreba! Dvorac Jurjevec, nekadašnji posjed austro-ugarske plemićke obitelji Thurn Taxis, pretvoren je u hotel s 4 zvjezdice i savršen je za uživanje u potpunoj intimi ruralnog kraja.

image

Lobby hotela

Dvorac Jurjevec/

Nalazi se u općini Lekenik u Sisačko-moslavačkoj županiji, okružen je mirom i zelenilom, a zbog poštivanja originalne zamisli baroknih graditelja pri obnovi kategoriziran je kao hotel baština, što nema mnogo hotela u Hrvatskoj.

image

Dvorac Jurjevec preuređen je u hotel

Dvorac Jurjevec/

Hotel Dvorac Jurjevec raspolaže s dvadeset i četiri otmjene sobe u baroknom stilu koje predstavljaju savršen spoj tradicije s najvišim standardima suvremene udobnosti i ekskluzivnosti gdje se detaljima poklanja posebna pozornost, a bajkovitoj atmosferi doprinosi veliki perivoj "Vrt ruža" unutar kojeg se nalaze i dvije tradicionalne turopoljske kuće, a tu je i bogata gastro ponuda – tradicionalni specijaliteti u modernom ruhu i vrhunska domaća vina.

image

Stara turopoljska kuća u perivoju

Dvorac Jurjevec/

Preuređeni dvorac spoj je povijesti, raskoši, kulture i gastronomije, ali i uz dašak umjetnosti. Naime, u Lekeniku je 1964. godine sniman čuveni mjuzikl "Guslač na krovu", a jedan od čardaka koji su služili kao scenografija Grof je preselio na svoje imanje, u blizinu dvorca. Posebnost su umjetnička djela talentiranih domaćih i svjetskih umjetnika i slikara koja krase hodnike, tako da dvorac pruža i pravi užitak za ljubitelje umjetnosti.

image

Umjetnine na zidovima

Dvorac Jurjevec/

- Cijeli projekt bio je prilično kompliciran, mnogi su mi rekli i da nisam normalan što se u sve to upuštam, ali bilo mi je važno da poštujemo originalnu zamisao baroknih graditelja. Evo, zahvaljujući svemu tome dobili smo i visoku kategorizaciju, četiri zvjezdice plus oznaku ‘hotel baština‘, što nema baš previše objekata u Hrvatskoj - rekao je vlasnik Željko Dorotić.

image

Dvorac Jurjevec preuređen je u hotel

Dvorac Jurjevec/

Na obnovi Dvorca Jurjevec radio je tim vrhunskih arhitekata, a cijeli je proces trajao čak 13 godina. Naime, puno se pažnje poklanjalo činjenici da je ovdje riječ o zaštićenoj kulturnoj baštini te da se zadrži originalna zamisao baroknih graditelja.

U planu su ulaganja u daljnji razvoj kapaciteta i infrastrukture hotela, završetak vanjskog bazena te uređenje dvije drvene tradicionalne turopoljske kuće i implementacija suvremenih tehnologija za cjelokupni doživljaj ovog bajkovitog i još uvijek nedovoljno otkrivenog kraja.

image

Dvorac Jurjevec preuređen je u hotel

Dvorac Jurjevec/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:42