Lošinj Hotels & Villas

Odmor iz snova krije se na otoku vitalnosti, a uvala Čikat gastronomska je meka Jadrana

S vrhunskim restoranima hotela Bellevue i Alhambra, uvala Čikat može se pohvaliti jednom od najboljih gastronomskih ponuda na čitavom Jadranu

Hotel Bellevue u uvali Čikat

 LH&V

Krajem 19. stoljeća Lošinj je zbog svoje jedinstvene mikroklime i bogate prirode prepoznat kao “ljekovito mjesto” poznato po bogatoj prirodi, kristalnom moru i čak 2600 sunčanih sati godišnje. Međutim, “otok vitalnosti” svoju popularnu titulu itekako duguje i ponajboljoj svjetskoj Wellness & Spa ponudi luksuznog hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, čiji stručnjaci sastojke i inspiraciju za kreiranje wellness iskustva, koje spada u sami svjetski vrh, crpe isključivo iz prirodnih blagodati Lošinja.

Osim najboljim svjetskim wellnessom, luksuzna hotelska kolekcija brenda Lošinj Hotels & Villas može se itekako pohvaliti i jednom od najboljih gastronomskih ponuda, ne samo na Kvarneru, već i na čitavom Jadranu. Najbolji dokaz za to je prije svega restoran Alfred Keller, signature restoran Boutique Hotela Alhambra, jednog od 10 najboljih hotela u Europi, koji je na Lošinj doveo prvu ikad Michelinovu zvjezdicu. Još jedan biser LH&V-a, hotel Bellevue, također se može pohvaliti jedinstvenom gastronomskom ponudom, a riječ je o nagrađivanom restoranu Matsunoki, unikatnom predstavniku japansko-mediteranske fuzije u kojem se na lokalnim namirnicama primjenjuju originalne japanske tehnike.

image

Restoran Alfred Keller nagrađen je Michelinovom zvjezdicom

LH&V

Dva najsjajnija bisera hotelske kolekcije Lošinj Hotels & Villas, nedvojbeno su Boutique Hotel Alhambra i Hotel Bellevue, koji su smješteni u očaravajućoj uvali Čikat – gdje je more smaragdno zeleno, a stoljetna borova šuma opija mirisom. U njenom najzaštićenijem dijelu krije se raskošni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, članovi prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso. Ovo prekrasno zadnje prvenstveno krasi spoj povijesnog šarma profinjene secesijske arhitekture i suvremenog dizajna u jedinstvenom prostoru koji odiše intimnom toplinom i diskretnim luksuzom. Ovdje je sve, od sobe do plaže, podređeno ugodi i udobnosti gosta.

Nedaleko od Boutique Hotela Alhambra smješten je Hotel Bellevue 5*, moderni i besprijekorno dizajnirani hotel poznat po čuvenom Bellevue Spa Clinic i savršenoj lokaciji u srcu stoljetne borove šume u prelijepoj uvali Čikat. Od raskošno dizajniranog enterijera, preko vrhunske spa ponude do signature koktela, u Hotelu Bellevue sve je oblikovano za “uživanje u životu”. Izvana minimalistički bijel i jednostavan, hotel je iznutra otvoren velikim atrijem koji raskošno uređenom interijeru daje posebnu prozračnost i ugodnost. Meka dnevna svjetlost savršeno se stapa s prirodnim tonovima vrhunski dizajniranog namještaja i rasvjete. Sjajan je ovo prostor za opuštanje i obnovu životne energije.

image

Za trenutke opuštanja uvjerite se zašto je Spa hotela Bellevue proglašen najboljim na svijetu

LH&V

Kada je riječ o samom vrhu gastronomske ponude na širem području Lošinja, svi putevi vode u uvalu Čikat gdje su smješteni Boutique Hotel Alhambra 5* i Hotel Bellevue 5*, najluksuzniji članovi kolekcije brenda Lošinj Hotels & Villas. U oba hotela smješteni su bogato nagrađivani restorani, koji već dugo plijene pažnju gurmana iz čitavog svijeta, a posebice cijenjenog gastro vodiča Gault & Millau. Točnije, ovaj prestižni vodič je u rujnu prošle godine nagradio Restoran Alfred Keller prvom Michelinovom zvjezdicom, prestižnom nagradom koju zaslužuju samo probrani svjetski restorani s vrhunskom kuhinjom i uslugom, dok je restoran Matsunoki nagrađen Michelinovim tanjurom, priznanjem koje ukazuje da je i on na putu prema prvoj zvjezdici.

image

Restoran Matsunoki nagrađen je Michelinovim tanjurom

LH&V
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:21