Jesen u Šibeniku

Odmor u gradu za pamćenje u kojem je apsolutno svaki kamen malo remek djelo

Osvojit će vas bogata povijest i prekrasni pogledi s tvrđave sv. Mihovil i tvrđave Barone, baš kao i emocije u Kući umjetnosti Arsen
 Tvrđava Kulture Šibenik

Ako ste ljetos propustili posjetiti kulturni centar Dalmacije i zaljubljenik ste u kulturu i umjetnost, ne brinite – jesen donosi nove prilike za uživanje u Krešimirovom gradu.

Šetnja srednjovjekovnom jezgrom
Gotičko-renesansna katedrala sv. Jakova, kale, skale, bute…svaki kadar šibenske jezgre je mali master piece.

Šibenske tvrđave
Dok čekamo nove koncerte na Tvrđavi sv. Mihovila, istražite bogatu prošlost na toj najstarijoj gradskoj utvrdi. U cijenu ulaznice su uključeni svi digitalni multimedijalni sadržaji na tvrđavama. Pogled na grad i okolicu sa sv. Mihovila je neponovljiv, a ako vam to nije dovoljno, još petnaestak minuta šetnje kroz grad dovest će vas do Tvrđave Barone i još bolje perspektive na cijeli šibenski arhipelag. Ako se pak na tvrđave uputite subotom, uz Mastercard kartice ostvarite i dodatne pogodnosti.

Kuća umjetnosti Arsen
Listopadski program u novotvorenoj Kući umjetnosti Arsen obiluje naslovima art filmova, jazz i klasičnim koncertima i jutarnjim vikend dječjim programom. Kako smo i navikli kad je u pitanju Šibenik, nekoliko sjajnih imena hrvatske glazbene scene po prvi puta nastupa u Arsenu, a cijeli program provjerite na kucaarsen.hr.

image
Valerio Baranovic/Tvrđava Kulture Šibenik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:27