PRESTIŽNA NAGRADA

"Okusi prije svega" Turističke zajednice Zagrebačke županije najbolji je vinski film

Destinacijski film priznanje je dobio na svečanoj dodjeli nagrada Zagreb Tour film festivala na kojem se predstavljalo 106 filmova

Film ”Okusi Prije svega”

 TZZŽ

Na svečanoj dodjeli nagrada Zagreb Tour Film Festivala, koji je održan 14. listopada, destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije, Okusi prije svega, proglašen je najboljim vinskim filmom. Film je pobijedio u konkurenciji od 106 filmova i radova koji promoviraju turizam, a Okusi prije svega upoznaje gledatelje s bogatom eno-gastro ponudom vinskih cesta na području Zagrebačke županije. Ova nagrada još je jedno priznanje za vinske ceste Zagrebačke županije koje su ušle i u finale Art & Tur festivala u Portugalu, jednog od prestižnih svjetskih festivala.

"Destinacijski film Okusi prije svega pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu vinskih cesta i gastronomije koja se ovdje njeguje stoljećima. Zagrebačka županija poznata je destinacija za uživanje u lokalnoj gastronomiji i svježim, autohtonim namirnicama koje prirodno nadopunjuju ponudu vinskih cesta. Iznimno smo ponosni što naš rad, u turističkoj zajednici Zagrebačke županije prati sjajne rezultate naših vinara, dobitnike brojnih međunarodnih priznanja za prepoznatljivu izvrsnost vina." Izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

image

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije na dodjeli nagrada

TZZŽ

Kroz film Okusi prije svega možete saznati više o pripremi vinjaka koje priprema obitelj Šoškić i brizi o vinovoj lozi prve ekološki certificirane vinarije Zagrebačke županije, one obitelji Tomac koja je nedavno završila s gradnjom nove vinarije. U filmu se pojavljuje i kurija Nespeš u kojoj djeluje vinarija Litterarii, ali i poznatu vinariju Kos koja se već generacijama bavi proizvodnjom vina. Film prati i pripremu domaćeg plešivičkog copanjeka u vinogradarskoj kući Braje te gledatelji mogu vidjeti i slobodne domaće životinje na Žumberačkim obroncima koje su podsjetnik su da iskrena vina Zagrebačke županije prati i izvornost namirnica koje se nađu na jelovnicima prepoznatih restorana.

image

Film Okusi Prije svega

TZZŽ

"Glavni glumci u destinacijskom filmu Zagrebačke županije, sami su vinari. Bez pripreme, ponosno su stali pred kamere i pokazali ono istinsko što mogu ponuditi posjetiteljima. Smatram da je to i najiskreniji oblik promocije, doživljaj koji zaista očekuje svakog posjetitelja. Konceptualno htjeli smo pokazati kako destinacijski vinske ceste obuhvaćaju i nezaboravnu prirodu koja ih okružuje, bogatstvo svježih namirnica dobavljivih u uskom krugu županije te da je za istraživanje svijeta vina, potrebno samo krenuti", rekla je Martina Miličević, producentica filma Okusi prije svega i višestruko nagrađivana producentica turističkih filmova.

Film možete pogledati na YouTube stranicama Zagrebačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:37