svi na tomislavac

Otvoren Ledeni park: klizati je moguće svaki dan do 23 sata u devet termina po sat vremena

Nova pozicija klizališta na južnoj livadi omogućuje novi pogled na park s Ledenog vidikovca

Ledeni park

 Tzzgb/

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u subotu je zapalio plesni spektakl «Božićna glazbena kutija» u izvedbi kluba sinkroniziranog klizanja «Zagrebačke pahuljice». Uz taktove najpoznatijih blagdanskih pjesama, solisti Hana Kosić i Karlo Požgajčić, stvorili su čudesnu atmosferu, idealnu da po završetku spektakla zimsko zagrebačko nebo obasja veličanstveni vatromet. Time je, uz prisustvo zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, izaslanice Ministarstva turizma, Monike Udovičić, direktorice Turističke zajednice grada Zagreba, Martine Bienenfeld, ali i brojnih građana koji su ispunili Tomislavac i okolne ulice, svečano otvoren Ledeni park. Poznati je meteorolog Zoran Vakula najavio povoljnu prognozu za Advent, bez južine i padalina. Već od 20.30 sati najnestrpljiviji su dočekali otvorenje klizališta za građanstvo te prvi isprobali led. DJ Bizzo Bodega bio je zadužen da se dobra atmosfera nastavi i nakon svečanog otvorenja.

Nova pozicija klizališta na južnoj livadi, sa stazama koje se protežu oko fontane i sjeverne livade ispred Umjetničkog paviljona, omogućuje novi pogled na park s Ledenog vidikovca, sada smještenog podno spomenika kralju Tomislavu. Klizalište s Umjetničkim paviljonom i vizurama Zagreba u pozadini bit će obavezan photo point ovog Adventa. Iako smanjeno u odnosu na prijašnje godine, klizalište Ledenog parka se prostire na čak 1 529 m2 te je i dalje jedno od najvećih mobilnih klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Uz izvrstan DJ program, Ledeni će park svakodnevno biti mjesto dobre zabave, a poseban program se priprema za blagdane – sv. Nikolu, Božić, Novu godinu. Osim klizanja, Ledeni je park mjesto druženja i zabave gdje možete uživati u vrhunskoj ponudi zimskih specijaliteta - hrani i pićima, te odličnom glazbenom programu.

Posebna gastro ponuda očekuje vas na Ledenom parku kod Umjetničkog paviljona, pod raskošnim drvoredima lipa ukrašenim tisućama lampica, gdje će poznati chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi pripremati zimske specijalitete sa svojim potpisom, dok će Submarine pripremati svoje poznate burgere, a The Garden Brewery ponuditi tradicionalna zimska jela s pomakom uz izvrstan izbor craft piva. I uz šetnice ćete moći fino jesti i uživati u aromama toplih, zimskih napitaka jer bogata ugostiteljska ponuda nudi raznolike tradicionalne i strane specijalitete, od germ-knedli i fritula, hot dogova i burgera do jela od ribe koje možete «čalabrcnuti» s nogu ili polako «guštati» u dobrom društvu. Na Ledenom vidikovcu ćete, pak, moći uživati u prvoklasnim destilatima i vinima, te raznovrsnim toplim napitcima. Za svakoga po ukusu, da blagdani dobiju i pravi smisao.

Dobro došli u Ledeni park čije je radno vrijeme:

Svaki dan od 10.00 do 23.00 sata

Badnjak od 10.00 do 17.00 sati

Božić od 11.30 do 23.00 sata

Stara godina od 10.00 do 02.00 sata

Nova godina od 11.30 do 23.00 sata

Klizanje u Ledenom parku je svakodnevno moguće u 9 termina koji traju po sat vremena. Cijena klizanja u jutarnjim terminima (od 10.00 do 16.00 sati) iznosi 15 kuna, a u poslijepodnevnim terminima (od 16.00 do 23.00 sata) 25 kuna. Vikendom se klizanje u oba termina naplaćuje 25 kuna. Najam klizaljki iznosi 25 kuna.

Svi putnici HŽ Putničkog prijevoza koji u Ledeni park dolaze vlakom ostvaruju 50% na cijenu povratne karte, a uz predočenje HŽPP karte na blagajni Ledenog parka, ostvaruju popust i na klizanje:

od 10.00 do 16.00 sati uz cijenu karte od 10 kuna,

od 16.00 do 23.00 sata uz cijenu karte od 20 kuna.

U sklopu Ledenog parka nudi se i mogućnost škole klizanja koja nudi stručno vodstvo djeci i odraslima za učenje ovog zabavnog zimskog sporta. Individualni satovi mogući su do 17 sati uz prethodnu, obaveznu, rezervaciju na mrežnoj stranici www.ledenipark.hr.

Korisne informacije o Ledenom parku dostupne su na mrežnoj stranici www.ledenipark.hr, kao i na društvenim mrežama Ledenog parka.

image

Ledeni park

Tzzgb/
image

Ledeni park

Tzzgb/
image

Ledeni park

Tzzgb/
image

Ledeni park

Tzzgb/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:38