BOGATI PROGRAM

Ovog vikenda krenite na izlet u Gospić i upoznajte čarobnu jesen u Lici

Manifestacija "Jesen u Lici" trajat će od 30. rujna do 2. listopada, a okupljene će između dvije lokacije prevoziti konjska zaprega

Grad Gospić

 Depositphotos

Manifestacija "Jesen u Lici" održat će se od 30. rujna do 2. listopada u Gospiću, na Trgu Stjepana Radića i na prostoru Stočnog sajmišta. Riječ je o izložbeno-sajamskoj manifestaciji na kojoj će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatstvom ovog kraja. Sav program bit će otvoren za javnost svakog dana od 10 do 19 sati.

Manifestacija se otvara 30. rujna, u 10 sati,otvorenjem izložbe "Jesen u Lici" te potpisom "Sporazuma o suradnji između Ličko-senjske županije i Sveučilišta u Zagrebu" i "Svečanog uručenja ugovora iz Programa ruralnog razvoja" u prisustvu ministrice Marije Vučković.

Prvog dana na programu su i nastupi Puhačkog orkestra Grada Gospića i mažoretkinja Grada Gospića, FA "Dr. Ante Starčević" iz Gospića te HUKD LIKA iz Ličkog Osika. Otvorit će se i nekoliko izložba; „Šuma okom šumara“, Hrvatska policija u Domovinskom ratu, policija u obrani ličko-senjskog kraja“, izložba poljoprivredne mehanizacije i 1. smotre izvornih i ugroženih pasmina RH, a na rasporedu je i međunarodna konferencija o kršu.

Posebno zanimljiva je i "Vožnja konjskom zapregom" koja će voziti svakog dana u 12, 14 i 16 sati na relaciji Trg Stjepana Radića – Stočno sajmište.

Drugog dana izložbe, 1. listopada, posjetitelji će moći uživati u demonstraciji pečenja pekmeza Udruge žena Nit Korenica, a ocjenjivat će izložbena grla, dok će okupljene zabavljati Ansambl "Prijatelji s Une" iz Bihaća, SKD "Prosvjeta" pododbor Udbina, KUD „Eugen Kumičić“ iz Križišća, KUD "Liskovac" iz Cazina, KUD "Branimir" iz Benkovca, HKUD "Degenija" iz Gospića, HKUD "Široka Kula#, KUD "Zora" iz Piškorevaca te Udruženje "Sportsko-rekreativni centar“ iz Šumataca.

Posljednjeg dana manifestacije, 2. listopada, na rasporedu je otvorenje izložbe konja hrvatski hladnokrvnjak, izložbe konja hrvatski posavac, nastupi KUD.a "Podgorac" iz Starigrad Paklenice, KUD-a "Carza" iz Poličnika te nastup OŠ Starigrad. Dodijelit će se i priznanja svim izlagačima te će se manifestacija "Jesen u Lici" službeno zatvoriti u 17 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:40