TOPLINA I OPTIMIZAM

Počeo je "zimski Špancirfest": otkrijte "advent kakav bi trebao biti" u Varaždinu

Ne propustite blagdanski festival lišen gužvi i čekanja u redovima, posvećen stvaranju intimne, praznične atmosfere
 Mladen Sinko/TZ Varaždina

Advent u Varaždinu, "Zimski Špancirfest", kako mu mnogi tepaju, traje sve do 6. siječnja i, u tih više od mjesec dana, ulice i trgovi povijesne gradske jezgre, ukrašeni i uređeni ljepše i romantičnije no ikad, nude brojne zabavne, kulturne i gastro sadržaje čime Varaždin (ponovno) pretvaraju u ozbiljnu i zanimljivu blagdansku izletničku destinaciju.

Varaždinski Advent već godinama svoj imidž gradi kao "Advent kakav bi trebao biti" – blagdanski festival lišen gužvi i čekanja u redovima, posvećen stvaranju intimne, praznične atmosfere, usmjeren na obitelji i zabavna druženja na otvorenom, uz brojne i raznolike sadržaje za sve ukuse i generacije. Ovogodišnji Advent si je, kao svojevrsnu misiju, zadao pružiti toplinu, potaknuti optimizam i nadu te ljudima omogućiti da uživaju, druže se i zabavljaju u sigurnom okruženju tople zimske atmosfere povijesne gradske jezgre.

Welcome Santa!

Posebno lijepa, topla i gostoljubiva je Kuća Djeda Mraza u jednako lijepoj Gajevoj ulici. To mjesto, u kojem se isprepliću stvarnost i mašta, uređeno je i pripremljeno s velikom pažnjom i ljubavlju, kako bi se Djed Mraz, u svom novom domu, osjećao kao kod kuće.

image
TZ Varaždina/

Ledeno kraljevstvo

Ništa manje privlačna nije ni Ledena čarolija na Kapucinskom trgu. Veliko klizalište i ogromni ledeni tobogan, uz ponudu toplih jela i napitaka za okrjepu te s velikim parkiralištem na katovima ispod, zadovoljit će potrebu za zimskim radostima bez obzira na dob posjetitelja i količinu snježnih padalina.

image
Sinisa Sovic/fas/TZ Varaždina

Topli okusi zime

Druženje s Djedom, klizanje i ledeni tobogan traže puno energije, a nju možete obnoviti na nekoj od brojnih kućica s raznovrsnim slatkim i slanim blagdanskim jelima i pićima. Posebno su privlačne one na Trgu Miljenka Stančića gdje, između ostalih, kuha i kandidatkinja iz popularnog Masterchefa, a ni na Korzu, kako se u Varaždinu naziva glavni gradski trg, nećete ostati ni gladni, niti žedni. Uz hranu i piće, na oba se trga vikendima svira i pleše.

Blagdanski shopping i popratni program­­­­

Na brojnim štandovima i kućicama nudit će se raznolika blagdanska ponuda suvenira i poklona. Lokacije za božićni shopping su Trg Slobode i Franjevački trg, na kojem ćete moći doživjeti i posebni ugođaj ispod raskošnog pročelja Županijske palače čiji su prozori ukrašeni i osvjetljeni poput najvećeg Adventskog kalendara u Hrvatskoj. Uz sve atrakcije, tu je i popratni program Adventa, kojeg su pripremile varaždinske galerije, muzeji, kazalište i ostale institucije što izlet u Varaždin, u posljednjem mjesecu 2021., čini sjajnom prilikom za zabavu i užitak.

Sve o Adventu u Varaždinu i njegovom bogatom programu pratite na:

https://www.adventuvarazdinu.com

https://www.facebook.com/Varazdin

https://www.facebook.com/varazdinadvent


image
Tz Varaždina/

image
Tz Varaždina/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:00