IDEJA ZA VALENTINOVO

Proglašene najromantičnije destinacije u Europi, među njima je i jedan hrvatski biser

Stara dama Kvarnera na listi se našla uz bok Veneciji, Parizu, Rimu, Santoriniju, Amsterdamu, Madeiri, Portu...
 Csfotoimages/Getty Images

Opatija je uvrštena među najbolje destinacije za zaljubljene, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta… Tijekom čitave veljače Opatijom će vladati romantična atmosfera, a popularni rock bend Vatra svojim će koncertom dodatno začiniti Dan zaljubljenih, 14. veljače, izvijestili su iz Grada Opatije.

Najromantičniji mjesec – veljaču, obilježit će posebna atmosfera i atraktivni programi u jednom od najromantičnijih mjesta u Europi, kako je Opatiju prozvao renomirani turistički portal European Best Destinations.

image
Davor Zunic/Cropix/Cropix

Poznati internetski magazin s milijunskom publikom kolijevku hrvatskog turizma uvrstio je među najbolje destinacije za zaljubljene, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta i drugih poznatih gradova, istaknuvši kako je „ljubav utkana u same temelje Opatije“.

Nakon čarobnog Adventa i karnevalskog ludila koje je još u „punom zamahu“, veljača je u Opatiji u znaku ljubavi. Prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje, a romantiku će dodatno naglasiti prigodna rasvjeta na javnim prostorima kao i stotine srca i drugih prigodnih dekoracija s ljubavnim porukama na brojnim jezicima kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Posebne lokacije za fotografiranje sačuvat će nezaboravne doživljaje s voljenim osobama, a šetnje perivojima podsjetiti na velike ljubavi koje su u prošlim stoljećima nastajale uz šum valova.

image
Xbrchx/Getty Images/istockphoto

Opatija će parove privući i vrhunskom gastronomijom, relaksirajućim tretmanima u suvremenim spa & wellness centrima te jedinstvenim spojem mora i planina, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave… Sve to prati i prigodna ponuda opatijskih hotelijera i ugostitelja, koja će trajati čitav mjesec, s naglaskom na vrijeme oko samog blagdana zaljubljenih, Valentinovo 14. veljače.

– Opatija je svoj turistički život započela upravo zahvaljujući ljubavnoj priči, jer poznatu Villu Angiolinu, u srcu našeg najljepšeg parka, Iginio Scarpa izgradio je kao spomenik svojoj supruzi. Upravo zato, Valentinovo i veljača kao mjesec zaljubljenih među najljepšim su motivima za posjet našem gradu, a romantiku koja je u Opatiji prisutna na svakom koraku, odlučili smo dodatno naglasiti prigodnim uređenjem i tako uljepšati boravak našim gostima. Uz „leptiriće u trbuhu“, tijekom veljače traje i „maškarano ludilo“ uz Balinjeradu i karnevalska zbivanja, pa možemo reći da nas u narednim tjednima očekuje dvostruka doza pozitivnih emocija, koju svakako valja doživjeti, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 06:52