POWER OF LIGHTS

Provedite vikend u Gospiću i uživajte u svjetlosnom spektaklu povodom rođendana Nikole Tesle

Manifestacija povodom 166. obljetnice Teslinog rođenja održat će se 9. i 10. srpnja na nekoliko lokacija u Smiljanu i Gospiću

Spomenik Nikoli Tesli

 Josip Durdov/

Nikola Tesla, jedan od najvećih hrvatskih genija, rođen je u Smiljanu, nedaleko od Gospića prije točno 166 godina. Upravo zato njegovi su mu sugrađani, u organizaciji i suradnji Turističke zajednice i Grada Gospića, pripremili atraktivnu manifestaciju Tesla - Power of lights. Manifestacija povodom 166. obljetnice Teslinog rođenja održat će se 9. i 10. srpnja na nekoliko lokacija u Smiljanu i Gospiću.

- U subotu, 9.7. će se od 11 do 15 sati, u organizaciji Muzeja Like Gospić - Memorijalnog centra Smiljan, održati Okrugli stol u Kulturno informativnom centru Gospić na temu:“Hidrocentrala Teslinog doba danas”. Stručnjaci će govoriti, između ostalog, o minijaturnoj hidrocentrali na Plitvičkim jezerima, hidroelektrani na rijeci Krki i njezinom utjecaju na Nacionalni park, a bit će riječi i o “Munjari” grada Karlovca te hidroelektranama na Kupi. Nakon Okruglog stola, koji je tek prvi u nizu, bit će objavljena tiskana edicija s izlaganjima kao trajna uspomena na Teslin rođendan - najavljuju organizatori i dodaju kako će večernji program početi oko 21 sati.

Budući da je light motiv cijeloga događanja snaga svjetlosti, po prvi put će Gospić obasjati instalacija s kinetičkim svjetlima i laserski show uz glazbu. Moći će se odigrati i omiljena igra križić - kružić u obliku laserske projekcije, a u Magic dječjem parku s fluorescentnim kamenčićima i fluorescentnim trakama skrivaju se mnoga iznenađenja, koja jedva čekaju da ih otkriju posjetitelji malih nogu.

image

Osvjetljen Nikola Tesla

Tz Grada Gospića/

- Atrij Kulturno Informativnog Centra domaćin je house partiju od 22 sati, gdje će se za odličnu atmosferu pobrinuti DJ ANDROLOGIC. Osim što je već dvadesetak godina prisutan na elektronskoj sceni može se pohvaliti i svojim producentskim uradcima na labelovima kao što su ruski Majestic Family Records, britanski Capital Heaven i belgijski Sound Avenue. Do sada je nastupao u mnogobrojnim klubovima diljem Hrvatske i Europe, uz podršku jakih svjetskih imena iz elektronskog svijeta kao što su Laurent Garnier, Hernan Cattaneo, Paul Hazendonk, Nick Warren, Madloch, Sebastian Busto, Marc Poppcke i mnogi drugi - najavljuju organizatori.

U nedjelju, 10.7, na sam Teslin rođendan, organizatori će točno u podne, u Teslinom rodnom Smiljanu otvoriti izložbu fotografija na otvorenom “4 godišnja doba”, fotografa Josipa Durdova, a Memorijalni centar Nikole Tesle bit će otvoren od 10 do 20 sati te će ga posjetitelji tog dan moć besplatno razgledati.

- Lika Night Run u parku Jasikovac počinje dječjom utrkom u 18 sati, a odrasli startaju od 19 sati, nakon čega slijedi rock koncert gospićke rock punk grupe DC5. U večernjim satima posjetitelje očekuje još jedna atrakcija - panoramski pogled iz balona, a karte se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice Gospić - dodaju organizatori manifestacije..

Oba dana posjetitelji mogu uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima, a ulaz na sva događanja, osim panoramskog pogleda iz balona, je besplatan. Više informacija pogledajte na https://www.facebook.com/visitgospic i https://www.facebook.com/gospic.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:33