ZIMOVANJE

Putuj odgovorno! Posjeti Srbiju i uživaj u obiteljskim zimskim čarolijama na prekrasnim planinama

Goč, Divčibare, Zlatar i Golija odlične su destinacije za savršen odmor s obitelji, a nude mnogo više nego samo zimske sportove
Planina Zlatar nalazi se u zapadnom dijelu Srbije
 TO Zlatar

Doživljaji s obiteljskih putovanja ostaju nam cijeli život kao dragocjena sjećanja i prepričavaju se godinama s istim žarom.
Pored nekoliko velikih skijaških centara, Srbija nudi i manje, ali podjednako šarmantne destinacije za zimski odmor s obitelji - Goč, Divčibare, Zlatar i Golija. Uz sve što zimski sportovi nude, uživat ćete i u prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnim znamenitostima i nadaleko poznatoj gastronomiji.
www.serbia.travel

image
Centar Ivanjice
M. Ostojić/Arhiv TO Ivanjica

Planina GOČ nalazi se u centralnom dijelu Srbije. Opremljena je skijaškim stazama prikladnima kako za početnike, tako i za iskusne skijaše. Goč nudi pregršt mogućnosti za rekreaciju, od noćnog skijanja do pješačkih staza i sportskih terena.
U blizini Goča nalazi se Vrnjačka Banja, jedne od najposjećenijih srpskih toplica s brojnim hotelima, pansionima, vilama, restoranima i kafićima, ali i sportskim terenima, bazenima, trim stazom i vrhunskim wellness centrom. Kombinacija Goča i Vrnjačke Banje pravi je odmor za vas!
http://www.vrnjackabanja.co.rs/srpski/

Turistički centar DIVČIBARE na planini Maljen pravo je mjesto za aktivan odmor i ljubitelje skijanja. Na Divčibarama postoje dvije staze sa skijanje: Crni vrh, koja je namijenjena vještijim skijašima, i staza Centar, prikladna za one koji rade svoje prve korake na snijegu.
U blizini Divčibara nalazi se Valjevo, grad bogate povijesti, kulture i tradicije. Riječ je o modernom gradu s očuvanim spomenicima kulture, zgradom Narodnog muzeja i valjevske gimnazije, galerijama, pješačkim zonama, starim trgovačkim ulicama, brojnim spomenicima, uređenom obalom rijeke Kolubare.
http://tov.rs/

image
Zlatar pod snijegom
TO Zlatar

Planina ZLATAR smještena je u zapadnom dijelu Srbije, a zbog kombinacije mediteranske i planinske klime, velikog broja sunčanih dana, kao i planinskog zraka proglašena je "zračnim toplicama".
Posjetitelje Zlatara zimi očekuju uređene staze za alpsko skijanje opremljene žičarama i prilagođene svim skijašima.
Posebnu atrakciju ove planine predstavlja kanjon rijeke Uvac, gdje živi naša najveća ptica, jedinstvena vrsta u ovom dijelu Europe - bjeloglavi sup.
https://www.zlatar.org.rs/

Park prirode GOLIJA je planina poznata po pitomosti, bogatim i gotovo netaknutim šumama, zbog čega je i proglašena rezervatom biosfere pod zaštitom UNESCO-a. Golija je pogodna za skijanje jer zime obiluju snijegom, koji se nekad zna zadržati i do lipnja, a staze su uvijek dobro uređene. Za posjetitelje koji vole šetati i održavati kondiciju na raspolaganju je staza zdravlja, kao i dobro obilježena planinarska staza.
Кada se umorite od skijanja, u samom mjestu Ivanjica obiđite "staru čaršiju" s hidrocentralom, spomenik revoluciji i kameni most - najveći jednolučni most na Balkanu.
https://ivatourism.org/sr/

image
Jl Urednici/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:52