SLAVONIJA I BARANJA

Rashladite vruće ljeto hedonističkim vinskim doživljajima na istoku Hrvatske

Večer vina i umjetnosti jedna je od najvećih vinskih manifestacija istoka Hrvatske i jedan od Osječanima najdražih događaja
Erdut na Dunavu
 Igor Miličić/TZ Osječko - baranjske županije

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije predstavlja Vinski mjesec Osječko-baranjske županije u periodu od 12. lipnja do 10. srpnja 2021.
Vinski mjesec nudi različite programe i ove godine u formatu - 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma. Program je otvoren vinogorjem Baranja, gdje su mnogobrojni posjetitelji otkrili ljepotu nepreglednih vinograda kroz "Wine&Walk Baranja". Drugi vikend bio je rezerviran za Đakovačko vinogorje i podrume Mandićevca i Trnave, gdje se uz koncerte na otvorenom i Malu školu vina najavio početak 55. Đakovačkih vezova, čiji vrhunac možete doživjeti na velikoj smotri folklora u nedjelju 5. srpnja. Zadnji vikend u lipnju u vinogorju Erdut slavio se Međunarodni dan rijeke Dunav uz otvorene podrume na dunavskom vinskom poluotoku.

image
Vina Baranja
TZ Osječko - baranjske županije/

Pozivamo vas da nam se pridružite u otkrivanju vinogorja Slavonije i Baranje te kušate svoju čašu vinskog hedonizma, i to 3. i 4. srpnja uz otvorene podrume i gatore vinske majke Baranje, Male škole vina i druge programe. Otkrivamo novu vinsku priču i kušamo što nudi vinogorje Feričanci u subotu 10. srpnja. Isti dan, 10. srpnja, u večernjim satima družimo se na Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od najpopularnijih gradskih događaja koje je ujedno predstavlja veliku završnicu ovogodišnjeg Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije.
image
Večer vina i umjetnosti
Marko Banić/TZ Osječko - baranjske županije

Večer vina i umjetnosti jedna je od najvećih vinskih manifestacija istoka Hrvatske i jedan od Osječanima najdražih događaja, o čijoj popularnosti najbolje govori podatak da svaku od vinskih večeri posjeti nekoliko tisuća ljudi. Večer je to tijekom koje posjetitelji mogu kušati vina Slavonije i Podunavlja te okolnih vinskih regija poput mađarskog Villánya i Pečuha. Uz ponudu vina, svaka je Večer vina i umjetnosti obogaćena i ponudom domaćih proizvoda i drugih delicija, a uživanje u vinu uvijek prate izložbe, jazz koncerti i umjetnost svjetla. U gradu na Dravi početkom srpnja ne nedostaje kulturnih događaja jer od 29. lipnja do 8. srpnja traje Osječko ljeto kulture s brojnim koncertima i predstavama na otvorenom. Od koncerata u Osijeku izdvojimo Urbana 2. srpnja, Gibonnija 3. srpnja te Silente 10. srpnja.
Slavonija i Baranja pričaju jednu od najljepših vinskih priča, s nepreglednim vinogradima, gdje su smješteni najveći, najnagrađivaniji i najstariji vinski podrumi u Hrvatskoj. Rijetko gdje u Hrvatskoj možete doživjeti toliko različitih vinskih aktivnosti, od noćenja i romantične večere u vinskom podrumu do koncerta u vinogradu s jedinstvenim pogledom na Dunav. Iz Osijeka, slavonske metropole, krenite put jednog od četiri vinogorja - Baranje, Erduta, Feričanaca i Đakova - i priuštite si svoju dozu vinskog hedonizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:32