#ILOVEPOLSKA

Sanjate o posjeti Poljskoj? Upoznajte divnu zemlju na Zrinjevcu kroz fotografije Domagoja Severa

Izložba će biti postavljena od 1. do 31. prosinca, a realizirana je u suradnji sa Ambasadom Republike Poljske
Krakov kroz objektiv Domagoja Severa
 privatna arhiva/Domagoj Sever

U Zagrebu je otvorena izložba na otvorenom naziva #ilovePolska nagrađivanog fotografa Domagoja Severa. Izložba je postavljena na jednom od najljepših zagrebačkih parkova, na Zrinjevcu, a prikazuje poljske gradove Varšavu, Krakov i Gdanjsk koje je kroz svoj objektiv zabilježio fotograf Sever. Inspirativna izložba fotografija posvećena poljskim gradovima bit će postavljena od 1. do 31. prosinca, a realizirana je u suradnji s Ambasadom Republike Poljske.

Mladi i talentirani fotograf u godinu je dana tri puta posjetio Poljsku koja ga je oduševila. Napravio je niz odličnih fotografija koje svatko može vidjeti do kraja prosinca na Zrinjevcu. Osim samog razgledavanja, Domagoj je uživao i u gastronomskoj ponudi Poljske, a ljubaznost Poljaka ono je što će uvijek pamtiti.

image
Varšava kroz objektiv Domagoja Severa
privatna arhiva/Domagoj Sever

"Sličnosti s Hrvatskom su nebrojene, ali svaki grad koji sam posjetio svejedno je skrivao nekoliko iznenađenja koja su meni bila dovoljna iskra da pobudi želju da ih ponovno posjetim. Tjedan dana istraživanja Varšave, glavnog grada Poljske koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata skoro u potpunosti sravnat sa zemljom, grada koji je bio dom Fryderyku Chopinu i Marie Skłodowske Curie preletjelo je kao jedan sat. Bezbroj fotografski zanimljivih motiva inspiracija su svakom turistu, a ja sam posebno uživao i u onom kulinarskom dijelu putovanja, u pravljenju i kušanju tradicionalnih poljskih pieroga", ispričao je samo jedan dio svojih putovanja, a Sever je otkrio kako ga je najviše oduševio Gdanjsk.

Na svojim društvenim mrežama i blogu na kojem piše o putovanjima Domagoja Severa prati ga više od 100 tisuća sljedbenika, a svima preporučuje posjet Poljskoj, naravno kada to epidemiološka slika dopusti. Do tada, Poljsku možete upoznati kroz objektiv talentiranog fotografa.

image
Fotograf Domagoj Sever na izložbi #ilovePolska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:06