SVIJET ČAROBNJAKA

Spakirajte kofere! U prosincu Beč postaje magični Hogwarts gdje svatko može postati čarobnjak

Interaktivna izložba Harry Potter: The Exibition otvara se 16. prosinca u bečkom METAStadtu, a trajat će do 19. ožujka 2023. godine

Izložba u Philadelphiji

 Stephanie Ramones/Press Photo

Ljubitelji Harry Potter knjiga i filmova konačno su došli na svoje i ne moraju daleko putovati kako bi ušli u svijet čarobnjaka. U našem susjedstvu, u Beču, ovog prosinca otvara se svjetski poznata izložba Harry Potter: The Exhibition na kojoj će se osjećati kao da se nalazite u jednom od filmova. Čarobnjački svijet na izložbi upotpunjen je i originalnim rekvizitima filmova o Harryju Potteru kao i filmova Fantastične zvijeri.

Izložba se otvara 16. prosinca i u bečkom METAStadtu će ostati sve do 19. ožujka, a ulaznice se već mogu kupiti putem službene stranice izložbe ili Eventima. Cijena karata se kreće od 29.90 eura na više, a djeca ispod tri godine ulaze besplatno.

"Harry Potter izložba slavi filmove i priče o Harryju Potteru, Fantastičnim zvijerima i proširenom čarobnjačkom svijetu, uključujući Harryja Pottera i ukleto dijete, kroz okruženja koja poštuju trenutke i likove koje je stvorila J.K. Rowling. Posjetitelji će moći izbliza vidjeti autentične rekvizite i originalne kostime iz filmova o Harryju Potteru i Fantastičnim zvijerima te će imati priliku sudjelovati u inovativnim, čarobnim okruženjima i instalacijama. Također, u suvenirnici će moći pronaći službeno licencirane proizvode inspiriranim filmovima o Harryju Potteru", najavili su organizatori izložbe koja je dosad bila postavljena u nekoliko američkih gradova, a bečko gostovanje prvo je takvo u Europi.

image

Izložba u Philadelphiji

Stephanie Ramones/Press Photo

Izložba je interaktivna, posjetitelji mogu sudjelovati u raznim izazovima i postati pravi čarobnjaci.

"Odaberite svoju omiljenu Hogwarts kuću, štapić i zaštitnika kako biste započeli personalizirano putovanje kroz ovu sveobuhvatnu izložbu. Spustite se u Hagridovu ogromnu stolicu, ugurajte se u ormarić ispod stepenica i vježbajte svoje Quidditch vještine bacajući quaffle dok prolazite kroz ekskluzivna iskustva i detalje snimanja filmova iza kulisa", stoji u opisu izložbe, a već su se počeli pojavljivati i vikend ponude turističkih agencija koje spajaju Advent u Beču i izložbu najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:59