VIA VINO

Spektakl na vinskim cestama Zagrebačke županije: pop-up kino u vinogradu četiri vikenda zaredom

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja i ove se godine od 27.kolovoza do 17.rujna održava festival koji slavi vino, hranu i filmove
 Turistička zajednica Zagrebačke županije/

U potrazi ste za bijegom iz grada, tražite idilične zelene lokacije na kojima se želite opustiti i uživati u čarobnoj atmosferi? Svaki vikend, via vino donosi filmske projekcije na novu lokaciju.

Nagrađivana eno-gastro manifestacija Turističke zajednice Zagrebačke županije, nakon iznimno posjećenog prvog izdanja u 2021. godini, poziva sve ljubitelje vina, gurmane, istraživače i šmekere da nam se pridruže svaki vikend od 27.08 do 17.09!

"Filmske projekcije besplatne za su za sve posjetitelje, a program Via VINO nadovezuje se na eno-gastronomsku ponudu specifičnu za svaku lokaciju. Tako će posjetitelji moći kušati različita vina hvaljenih i nagrađivanih vinara, obići vinske podrume te na kraju, po želji kušati nešto iz gastronomske ponude svakog događanja," najavljuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

image
Turistička zajednica Zagrebačke županije/

Via vino počinje u subotu 27.08. od 19:00 h u vinariji Litterarii na zelinskoj vinskoj cesti. Vinarija smještena u magičnom ambijentu kurije Nespeš, posjetiteljima nudi obilazak vinskog podruma a u 21:00 počinje projekcije najboljeg međunarodnog igranog filma, nagrađenog Oscarom, "Još jedna runda".

Idealna prilika je to da u dobrom društvu krenete otkrivati okolicu Zagreba i na manje od sat vremena udaljenosti od grada, jednostavno uživate u ukusnim zalogajima, odličnim filmovima i vinima sa zagrebačkim potpisom.

Kreni cestom vinskih užitaka!

Kojim god putem krenuli, ne postoji krivi put ili slijepa cesta. Diljem Zagrebačke županije očekuje vas pop-up kino program na neponovljivim lokacijama, uz odabir vina i ukusnih zalogaja.

image
Turistička zajednica Zagrebačke županije/

Istražite cijeli program na viavino.hr.

Organizatori pozivaju posjetitelje da pripreme i topliju odjeću jer je događanje na otvorenom, a filmske projekcije započinju u kasnim večernjim satima. Podsjećaju također na odgovorno ponašanje i konzumaciju alkoholnih pića. "Pazite na sebe i druge oko vas, a u slučaju konzumacije alkohola, nemojte voziti", poručuju organizatori.

image
Turistička zajednica Zagrebačke županije/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:55