JEDINSTVENA STAZA

Staze su ljudi! Podržite akciju za izradu mobilne aplikacije koja će pratiti Via Adriaticu

Prva hrvatska dugopružna pješačko-biciklistička staza proteže se od Istre do Prevlake, a u potpunosti ovisi o angažmanu volontera
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Via Adriatica prva je hrvatska dugopružna pješačko-biciklistička staza koja se na 1100 kilometara proteže od istarskog Kamenjaka sve do same granice s Crnom Gorom, do Prevlake. Nedavno je pokrenuta crowdfunding kampanja pod nazivom “Staze su ljudi! - Budi i ti dio aVAnture!” kako bi se prikupilo novac za izradu mobilne aplikacije koja bi pratila stazu.

Kampanja traje još 11 dana i u ovom je trenutku potrebno još desetak tisuća kuna za ispunjenje cilja. Dosad je akciju podržalo 299 ulagača, a prikupljeno je 73.210 kn od 85.000 kuna. Sami odredite iznos koji vam odgovara, svaka je kuna dobrodošla i pomoći će budućim hodačima na ovoj jedinstvenoj stazi.

image
Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Via Adriatica prolazi kroz nacionalne parkove, strogi rezervat prirode, brojna druga zaštićena područja i kulturna dobra.
Aplikacija će biti namijenjena domaćim i stranim izletnicima, planinarima i turistima, preko nje će u svakom trenutku moći pristupiti ključnim informacijama o stazi, što će olakšati snalaženje i kretanje stazom, a na njoj će se moći dobiti i informacije o kulturno-povijesnim te prirodnim znamenitostima u područjima kojima prolazi staza. Sadržavati će zanimljive i korisne informacije za svaku od 13 dionica (kulturno-povijesna baština, mikroklima itd.), važne kontakte, kartu s ucrtanom stazom i prilaznim putevima i stazama, mogućnost da u svakom trenutku hodač vidi svoj položaj na karti, udaljenosti od važnih točaka, kao što su izvori vode, mogućnost opskrbe i ostalo.
Via Adriatica dosad je bila volonterski projekt, ali izrada ove aplikacije nadilazi volonterski entuzijazam onih koji već pet godina rade na projektu i zato im je potrebna financijska podrška.
Novac možete uplatiti na ovoj poveznici.
Svaki uplatitelj može odabrati i dar kao znak zahvalnosti.

image
Via Adriatica karta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:23