Pustolovne tračnice

U 2022. želite putovati vlakom? Ovo su neke od najboljih novih linija u Europi

Neke od novih linija nisu najbrže, ali prolaze kroz predivnu prirodu
 Anthony Dezenzio/Depositphotos

Iako pandemija ima sklonost poremetiti i odgoditi planove, što je i bio slučaj s pokretanjem novih željezničkih linija tijekom ove godine, u narednoj nam se, barem kako prenosi britanski list Guardian, ipak smiješe vrlo lijepe stvari što se tiče putovanja vlakom. Naime, pokreću se, ili su već krenule ovog mjeseca nove i vrlo zanimljive linije. Neke od njih još će više dati na važnosti Beču, trenutno željeznički najpovezanijem gradu Europe. U nastavku prenosimo Guardianov izbor nekih od najboljih novih linija koje će prometovati u 2022. godini.

Noćni vlak iz Pariza do Beča

Austrijski ÖBB ovog je mjeseca na popis svojih destinacija dodao i Pariz. Vlak, Vienna Nightjet, vozit će tri puta tjedno, sam put će trajati između 14 i 15 sati, dok se cijena jednosmjerne karte kreće od 59,90 do 94,90 eura.

Noćni vlak iz Amsterdama do Züricha

Ova linija zaživjela je 12. prosinca, vlak vozi svaki dan, a vožnja traje 11 sati i 37 minuta. Cijene karata kreću se od 59,90 do 99,90 eura. Sama linija prolazi klasičnu rutu dolinom rijeke Rajne južno od Kölna.

Iz Stuttgarta do Beča preko Tirola

Nije najbrža opcija, ali je predivna što se tiče krajolika. Sama vožnja traje gotovo 10 sati, vlak prometuje svakodnevno, a cijene se kreću od 37,90 do 71,90 eura. Oni kojima se žuri, bolja će opcija biti putovanje preko Münchena. Novi vlak koji prometuje na ovoj liniji zove se Bregenzerwald.

Iz Ljubljane do Budimpešte preko Graza

Linija koja povezuje ta dva grada već postoji, no ova nova opcija predstavlja vrlo neobičnu i živopisniju rutu koja, kako piše Guardian, u dva navrata prelazi granicu tzv. željezne zavjese. Sama vožnja traje gotovo devet dati, dok se cijene karata kreću od 39,40 do 51,90 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:13