KAKVA PRILIKA

U ovom selu možete kupiti kuću za 1 euro, a dobit ćete i 190.000 kuna za renovaciju

Troina se nalazi na području nacionalnog parka Nebrodi, najvećeg na Siciliji, a proglašena za jedno od najljepših talijanskih sela
Troina se nalazi usred nacionalnog parka Nebrodi
 /Shutterstock

Želite živjeti u slikovitom srednjovjekovnom selu na Siciliji, smještenom usred planinskog nacionalnog parka?

Prilika za to nikad nije bila bliže! Mjestašce Troina pridružilo se projektu u kojem se slabije naseljena mjesta popunjavaju stanovništvom prodajom nekretnina za 1 euro, što je već iskušan recept u više gradova tijekom zadnje dvije godine. Pritom je 1 euro početna cijena na aukciji, a zainteresirani daju svoje ponude među kojima se odabire ona najbolja.

No, Troina je otišla korak dalje. Dok je u dosadašnjim ponudama uvjet za kupovinu nekretnine za 1 euro bio da se nekretnina (a većina je u derutnom stanju) obnovi o svom trošku, u Troini su odlučili preuzeti na sebe i dio troška renovacije!

image
Jl Urednici/

Gradsko vijeće platit će ukupno 25.000 eura kupcima napuštenih kuća, od čega je 15 tisuća za renovaciju i 10 tisuća za energetsku obnovu. Novi stanovnici Troine pritom neće morati plaćati gradski porez i porez na nekretninu tijekom prve tri godine.

Troina je inače proglašena jednim od najljepših talijanski sela, smještena je u nacionalnom parku Nebrodi, najvećem na Siciliji. Poznata je po svojoj otvorenosti, toleranciji i uključivosti, pa se tako ponosno reklamiraju kao "gay friendly" destinacija.

Stoga ne čudi da je najava prodaje kuća po niskoj cijeni i pokrivanje dijela troška renovacije izazvala veliki interes. Oko 30 kuća bit će stavljeno na aukciju ovih dana, a kasnije još stotinjak. Kupci moraju platiti polog od 5000 eura, kojim dokazuju ozbiljnost svoje ponude, ali on im se vraća nakon što dovrše renovaciju. Imaju dvije godine za započeti radove, a u roku tri godine od kupnje mora sve biti gotovo.

Ponudu kuća, kao i detalje o Troini, možete pogledati ovdje, a u nastavku donosimo neke od fotografija koje su snimili sami posjetitelji ovog slikovitog mjestašca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 12:19