GASTRO IZLAZAK

U Zagrebu je počeo festival posvećen pizzi, u ponudi i ona potpuno veganska

Novitet je naručivanje i plaćanje putem pametnih telefona, skeniranjem QR koda, koje će ubrzati naručivanje i plaćanje hrane i pića
 Sandro Sklepic/

Sve do sljedeće nedjelje, 3. srpnja, na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu održava se prvi festival pizze. Klasične napoletane, siciliane, pikantne pizza, ali one neobičnih kombinacija pa čak i potpuno veganske pizze, sve to moći će probati posjetitelji uz pratnju dobre glazbe i velikog izbora pića.

image
Sandro Sklepic/

Iza festivala stoji ekipa koja je pokrenula Fuliranje i Burger festival, agencija Kokoš ili jaje, a okupili su kuhare i pizza majstore koji su iskustva stjecali na food festivalima u Hrvatskoj, no i diljem Europe.

Novitet na festivalu je naručivanje i plaćanje hrane i pića putem pametnih telefona, skeniranjem QR koda. Nakon narudžbe stiže poruka sa statusom, a uskoro i informacija o narudžbi spremnoj za preuzimanje. Više nema čekanja u redu i skakutanja na vrhovima prstiju, već guštate s ekipom, plaćate svojim mobilnim novčanikom i preuzimate naručeno kad dobijete obavijest. Naravno, plaćanje i dalje moguće gotovinom i karticama, no QR kodovi će biti najbrže i najučinkovitije rješenje.

image
Sandro Sklepic/

Na festivalu nema puno kućica, no svaki ljubitelj pizze će lako pronaći nešto za sebe.

Institut za pizze Ivana Badžeka predstavlja 5 okusa. Osim klasične i vječne MaMargherite, tu su i Pepperoni - pikantna verzija s dvije vrste kobasica i chillijem, Pizzaiolo, zatim Veggie rapsodija povrtnih okusa, te Bijela pizza s puno sira i mikro ciklom by Sergej iz Vesele motike.

image
Sandro Sklepic/

Picnic ekipa stiže sa šest vrsta pizza, a inspiracija su im kultne rimske pizze iz pizzerija Bonci i Antico Forno Roscioli. Ljepotice prepoznatljivih imena: Furešta, Paška, Talijanka, Margherita, Istrijanka i Dalmatinka, spravljene od lokalnih i talijanskih sastojaka, bit će pravi izazov za gurmane, uz sjajne okuse i prodaju na dekagrame.

Beg's Plant Based nudi četiri originalna okusa od namirnica isključivo biljnoga porijekla. Posjetitelji će po prvi put moći kušati plant based lososa, četiri vrste sira i mljeveno meso u reduciranom vermutu. Tu je i nekoliko koktela kao što su Grande Espresso Martini i ljetna verzija hita s Fuliranja - Kai Chai te po prvi put bogati izbor biodinamičkih vina iz cijele Europe.

Na Festival stiže i "Mafia" kojoj je na čelu Capo di tutti Capi - Marin Medak i to direktno iz RougeMarina. Donose mirise i okuse svoga "kraja". Pripremaju razne varijante pizze Siciliane vrlo živopisnih naziva: - Palermo, Capo di tutti Capi, Cosa Nostra, Reket Pizzo i Familia.

Za desert, tu su slastice Le Kolač Roberta Hromalića, a sve delicije možete zaliti s vinima, koktelima, rakijama i, naravno, pivom.

Radno vrijeme Festivala je od 12 od 02 h, a ulaz je besplatan. Više informacija pogledajte na FB: https://web.facebook.com/pizzafestivalzagreb/ ili na www.pizzafestival.com i https://www.instagram.com/pizzafestivalzg/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:19