Loš početak godine

Ukida se linija iz Zagreba do Prištine, Ryanair odgađa letove na 12 destinacija iz Zadra

Pandemijske restrikcije i niska potražanja dovode do ukidanja i odagađanja čak i tek nedavno uvedenih i najavljenih linija
 Depositphotos

U novu 2022. godine, nažalost, ne ulazimo s najsretnijim vijestima vezanima uz zračni promet. Za početak, kako prenosi portal Croatianaviation, kosovski touroperator MyWings koji je 15. prosinca 2021. uveo redovnu liniju između Zagreba i Prištine sada odustaje od tog pothvata i to - blago je reći - u rekordno brzom roku.

Inače, u sklopu te linije trebala su se, u suradnji s Trade Airom i Croatia Airlinesom, obavljati tri leta tjedno. No, najave su bile jedno, a praksa drugo. Ubrzo nakon pokretanja, ukinuti su letovi ponedjeljkom. Nakon 02. veljače ukidaju se i letovi u ostatku tjedna, odnosno srijedom i subotom koji su zasad još uvijek u opticaju.

Druga loša vijest jest ona da Ryanair odgađa i početak operacija na 12 činija iz Zadra, prenosi isti portal. Ta vijest dolazi nakon što je taj niskotarifni avioprijevoznik najavio da privremeno ukida čak 12 linija iz zagrebačke zračne luke.

Početak prometovanja na linijama iz Zadra odgođeno je do početka lipnja. Riječ je o linijama koje Zadar povezuju s Aarhusom, Nurembergom, Barijem, Bolognom, Milanom, Torinom, Maastrichtom, Gdanskom, Vaxjom, Bournemouthom, Liverpoolom i Manchesterom. Ovoj odluci, objašnjavaju u Ryanairu, kumovale su niska potražnja i pandemijske restrikcije u Europi.

Podsjetimo, u prosincu se promila vijest da Ryanair drastično reže broj linija iz Zagreba. Najavljeno je otkazivanje letova na linijama koje Zagreb spajaju s Bruxellesom, Sofijom,Düsseldorfom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memigenom, Napuljom, Podgoricom, Oslom, Malmom, Baselom i Manchesterom, dok je broj letova smanjen na linijima do Gotenburga, Milana, Paphosa i Londona. Prva mogućnost povrataka tih letova očekuje se na ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:37